Farmor & Farfar

Om ca 10 minuter kommer pappa och hämtar upp mig och Olle. Vi ska till farmor och farfar. En solig dag i Letsbo blir det. 
Önskar dig en vacker dag!

En Sommardag I Sommarstugan

Dagen kunde inte vara bättre. Har njutit av den underbart goda maten med trevligt sällskap. Det var sol, det var glädje, det var lekar, det var kärlek, det var helt enkelt en fantastisk sommardag i sommarstugan precis som det ska vara en dag i juli. 




Sommarkramar till er söta bloggläsare. 

Sommarkvällar Som Denna


Vilken lyckad sommarkväll.

Jag vet inte om det var sällskapet, att vi hade fiskelycka (ca 50 fiskar och en gädda), den finaste sommarkvällen i sommar, att vi fika mormors hembakade bröd som smakade så bra, att få se en älg på nära håll länge eller kanske var det en kombination av allt som gjorde mig så lycklig.
Livet är underbart!

Sitter på verandan och äter min frukost bestående av laktosfri filmjöl, äppelbitar, kokos, kanel samt farinsocker, jag njuter.

Idag blir det grillunch i stugan med nära och kära. Det blir nästan som födelsedagskalas tillsammans som jag fyller år på fredag och min älskade morfar fyller år på söndag. Det får bli så i år som jag tillbringar min födelsedag nere i Småland med Olle, mamma, min storebror och hans familj och morfar och mormor stannar kvar i stugan och njuter av sommaren. 

Nu dags att ta en härlig dusch.


En Dag I Byn

 

Idag har det varit en sådan där mysig dag i byn, lunch på Trädgårdscafé Huller om Buller (där jag fick träffa guldhjärtan, Helena och Tilde) där vi lyssnade på fågelkvitter i den mysiga miljön, sedan in i några av klädbutikerna och självklart blev det ett besök hos Kardemumma känsla & inredning, jag älskar den mysiga butiken. 

Snart ska vi äta grillat och ikväll blir det fiske med goaste paret mormor Märtha och morfar Tage

Alltid så mysigt att få vara hemma i min by.

 

Bjuder på en läcker bakdel. Olles dagens köp Boomerang shorts för 350 kr hos Mister i Ljusdal. 

 


Sommarkramar till Er alla

Jag Njuter Och Är Lycklig

Mitt strå med söta små smultron som jag fick av min älskade Olle på min namnsdag.

 

I torsdags åkte jag och älsklingen in till stan för att njuta av en fantastiskt god lunch på Café Tant Anci och Fröken Sara, det serverades kycklingsallad med halloumi, persiljebulgur, rostade cashewnötter, tzatsiki samt grillat örtbröd. Den regniga kvällen spenderades i biomörket med en påse godis, vi såg Baksmällan, den var verkligen rolig. 

 

Fredagen åkte jag och älsklingen bil längst kustvägen, Juniskär, Lörudden och Skatan. Köpte med oss gravad lax. Jag gillar havet, jag gillar att umgås på tu man hand med min älskade, en dag kanske jag och han bor där som vi drömmer om, ett vitt hus vid havet. Vi handlade tacos på ICA och njöt av den goda middagen tillsammans med Olle och hans rara mor Eva senare på kvällen. 

 

Efter några timmars färd med tåg och bil tillsammans med Olle, mamma och Rolf så kom vi fram till Stockholm mitt på dagen idag. Vi åkte till Rebecca med en säng, tittade hur hon har det i sin lägenhet och plockade upp henne för en vidare färd till en grön plätt vid vattnet där vi dukade upp för en smarrig picknick. Lite senare kom Victoria och Patrik och myste med oss och sedan gick och åkte vi vidare till Grimsta IP för att titta på Brommapojkarna - Kalmar (min fantastiska bror). En lyckad match, sol i våra ansikten (mera fräknar) och en Kalmarvinst, kan inte bli så mycket bättre. 

Kom upp för ett litet tag sen till hotellrummet efter en underbar middag på hotellet tillsammans med familjen. 

Jag njuter och är lycklig!

 

Nu ska jag krypa ner under täcket tillsammans med den vackraste i världen, sov gott kära ni!




Sommarlov

Vi har lämnat Uppsala för Stockholm, vi har lämnat Stockholm för Uppsala, vi har lämnat Uppsala för Sundsvall, vi har lämnat Sundsvall för Bye, Vi har lämnat Bye för Sundsvall.


Nära & Kära, Grillat, Solat, Badat, Helenes Krog & Bar, Grönan, Sommarkrysset, Måns Zelmerlöw, Timbuktu, Petter, Shirley Clamp, Theresa Andersson, Varma chips, Chokladhjul, Bio, Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser, Popcorn, Cola, Stugan, Fjällyoghurt, Kort, Chicago, Kubb, Badminton, Yatzy, Fiskat, Övningskört, Rött vin, Vitt vin, Rosé vin, Smultron på strån, Blåbär, Jordgubbar med mjölk, Triathlon, Fåglarna kvittra, Morgonpromenad, Sovmorgnar, Johanna dagen, Kanelbullar, Kalmar - Debrecen.

Jag har glömt bort hur underbart det är med sommarlov, jag älskar sommarlov. Det enda som fattas är min älskade familj och mer värme av solen, jag saknar er!


En Kväll Tillsammans Med Fina Vänner

Det här är de söta paret Andreas & Victoria. Victoria är en av mina bästa vänner, hon är bokstavligt talat helt underbar lika så hennes pojke Andreas. 

 

Ikväll har vi haft besök av de vackraste paret från Ljusdal, vi har ätit middag, vi har pratat om himmel och jord, vi har fikat, jag har bakat och de underbara folket har tittat på med nyfikna ögon när jag har gjort den maffiga New York blueberry cheesecaken. Imorgon är det min sista dag på byrån och mina arbetskollegor ska få njuta av det goda bakverket. 

 

Vi ses snart igen mina guldhjärtan!



Packa inför våra resor

Lunchen smakade bra, min söta lilla underbara goa mormors tillagade tjälknöl med en krämig potatissallad samt en fräsch sallad. 

 

Snart ska det börjas packas inför våra resor som vi ska göra på vårt sommarlov till Uppsala, Sundsvall, Stockholm, Ljusdal och Kalmar. Vad ska jag ha med mig? Soliga dagar? Regniga dagar? Strandkläder, myskläder, träningskläder, badkläder, festkläder, shoppingkläder... Jag gillar inte packa, det blir på något konstigt vis alltid för mycket men ändå fattas det alltid något, hur går detta ihop? 

 

Imorgon åker vi söderut till Uppsala, hoppas Erik och Annie vill grilla för det vill jag. Åh, vad jag längtar!


090715- Ett Farväl

Kvällen har spenderats vid Slussen med några nära och kära som finns i denna mysiga stad, Ida och Jocke. Ett litet tag till kommer de att finnas här men bara ett litet tag sen ska de på nya äventyr. Vi har spelat miniglof, vi har druckit en varsin kall öl förutom Ida som tog ett glas vitt, det är fantastiskt med sommarkvällar tillsammans med vänner. Jag är så otroligt glad att jag har lärt känna er. Sista kvällen på länge som vi har varit tillsammans, en kväll jag kommer att minnas. 

Jag kommer att sakna er, framför allt till vintern.

Ni är värd all lycka och framgång.

 

 

Jag längtar efter dig Victoria, jag räknar ner, imorgon får vi kramas!


Godnatt älskade ni i...


Om några få dagar har jag sommarlov, jag ska umgås med nära och kära, de som betyder mest för mig, så mycket kärlek det kommer att vara. På mitt sommarlov vill jag ta ett dopp i det blå morgon, dag och kväll, sola, sitta i båten och meta, äta frukost och höra fåglarna kvittra, få fräknar, brun ben, middagar med nära och kära, äta jordgubbar i massor, läsa böcker, fira min födelsedag, äta grillat, ha picknick m.m...

 

Nu sluter jag min ögon avslutar denna dag med 

denna mysiga låt jag och min far godnatt älskade ni i Ljusdal, Yg, Sundsvall, Näsviken, Kalmar, Gävle, Falun, Uppsala och även ni andra kära vänner vart ni än befinner er.. 


Bara lukten gör mig svag..

Det känns så otroligt bra att ha han vid min sida. Ingen är som han, ingen är så vacker som han, ingen är så omtänksam som han, ingen har så varma kramar som han. Jag älskar dig Olle! 

 

Nu är det dags att lägga mitt huvud på min kudde bredvid min älskade, det är underbart att få vara varandra nära. Efter en kväll tillsammans, en promenad längst ån hand i hand, en kopp te och scones med cream cheese och björnbärmarmelad tillsammans på balkongen med ljuvlig ord i bakgrunden, utan dina andetag... 

 

Jag är så lycklig att jag vill hoppa jämfota!

 

Dröm vackert min kära!




äppelkanelmuffins med crumble a la Leila

Bjuder min älskade sambo på underbart goda äppelkanelmuffins med crumble och nybryggt kaffe i den fina jumbo koppen från Bruka Design. Det doftar jättegott i hela lägenheten!

Idag har jag gjort egna äppelkanelmuffins med crumble. Äppelkanelmuffins med crumble är verkligen sagolikt gott och busenkelt att göra själv. Gott och enkelt, det gillar jag!

Så här gör man!
MUFFINSSMET
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

FYLLNING
3 äpplen
2 msk smör
3 msk strösocker
2 msk malen kanel

CRUMBLE
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda äpplena med smeten och fyll formarna. Lämna några äppelklyftor till garnering.

Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite crumble på toppen och garnera med en äppelklyfta i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. 


Önskar er en riktigt fin vecka!

Kram Therese

Stolt lillasyster


Min underbara storebror gjorde två kanonmål idag mot Djurgården, här är ett av dom.

Godsaker

Igår hade jag och älsklingen laddat upp med en massa godsaker och fyllt Bruka Design skålarna och glasen från Åhléns. 

Vädret blev bättre till kvällen, men det var mysigt ändå att ligga hopkuren tillsammans i soffan med en filt om kring oss och titta på thrillern Kandidaten fast inte regnet smattrade mot fönstret som det nu gör igen. 
Om en vecka har jag och Olle semester, då hoppas jag verkligen att solen hittar hit igen. Jag jobbar även min sista dag på byrån nästa fredag. Det har redan varit avslutningsfika, kramkalas på jobbet och presentöppning där det visade sig vara ett presentkort på Byxshopen, så bra present som jag älskar Byxshopens utbud. 

Nu kanske ni undrar vad jag ska hitta på till hösten.. först ska jag åka hem till Ljusdal och gå en intensivkurs för att ta körkortet, ska bli så mysigt att komma hem en längre period och umgås med nära och kära. Sen, vad händer sen... det vet jag inte riktigt ännu, men så fort jag vet hur det blir ska jag meddela det här på bloggen. 

Önskar dig en mysig lördag!

Hemma i Falun


Jag bjuder på en magisk fin låt med den skönsjungande Sofia Karlsson, mm..
 

Så nu är man hemma i Falun igen efter en superlyckad helg i Sundsvall. Trevligt sällskap och fina sommarkvällar, vad mer kan man begära? Att kanske SJ ska ha fler platser och bättre förbindelser mellan Sundsvall och Falun, så man kan ta sig hem på ett smidigt sätt. Istället blev tåg till Hudiksvall, buss till Ljusdal och bil med världens bästa mormor och morfar till Falun, vad skulle jag göra utan min änglar mormor Märtha och morfar Tage? 
Vill tacka extra mycket till några pinglor som jag tillbringade min fantastiska helg med, Sofia, Sandra, Sara, Annie och Mitra, ni är underbara!

Ikväll ska vi äta en god hemmagjord pizza med tomatsås, havssalt, basilika, vitlök, fetaost, rödlök, cocktailtomater, ruccola samt pinjenötter, supergott! Sitter hopkuren i soffan i mysoutfiten, är riktigt trött efter helgen fortfarande så det får nog bli en tidig kväll men först middag och sedan ska jag packat upp resväskan och fylla tvättmaskinen så den går på högvarv, bättre sent än aldrig. 

Självklart glömde jag kameran hemma i Falun, men jag ska försöka höra mig för om jag kan få låna några bilder av mina kära vänner som jag tillbringade helgen med. 

Förresten, jag blev jätte nöjd när jag var hos min älskade vän Stina i Gävle och fixade håret innan jag åkte vidare till Sundsvall, det blev en aning längre t o m, tack vännen för det fina jobbet och för den trevliga stunden tillsammans.


Önskar dig en skön mystisdag och så får vi hoppas att vi hörs snart igen! 

Nya produkter från Stockholmsgruppen cosmetics


I fredags så beställde jag och Cathrine hem produkter från Stockholmsgruppen Cosmetics, det är svenska modellen Carolin Winbergs egna produkter. Vi beställde en varsin ansiktskräm och cleanser. Bra priser, 423 kr för fyra produkter samt frakt. Får återkomma om ett tag när jag använt produkterna hur dessa var. 

Efter jobbet idag var jag och lämnade tillbaka ett par riktigt snygga skor som var sönder, köpe lite annat smått och gott, åt middag i stan där söta Frida jobbar (hon är bra allt snäll hon som bjuder på glass till efterrätt som vår paj var kall) och sen har vi ägnat nästan hela kvällen åt packning, för imorgon åker jag först till min älskade vän Stina i Gävle för att bli fin i håret och senare kommer Olle med tåget och vi hoppar på nästa tåg till Sundsvall, Gatufesten väntar!

RSS 2.0