En härlig dag



Innan mamma och Rolf packade ihop och åkte mot Hälsingland tog vi en promenad längst ån och sedan en fika på Thunströms Trädgårdscafé.



Sedan hoppade jag och Olle på cyklarna mot Roxnäs udde för sol och bad, på vägen dit köpte vi med oss pizza för att äta vid vattnet, så mysigt och oj så gott det smakade. 

Ikväll blir det en lugn skön kväll med en god laxpasta. 

En mysig kväll på Hammars


Jag och Rolf

Söta Cathrine

Min älskade mamma och min älskade fästman

Vilken underbar lördag det var igår! Hade en riktigt mysig sommarkväll på Hammars uteservering igår med mamma, Rolf, Cathrine, mamma och Olle. Sedan gick vi hem till oss efter en mysig promenad i ett mysigt område här i Falun, satte oss på vår balkong och gjorde något test som mamma hade med sig. Jag får skylla på att jag inte har något körkort ännu : ). 

 Vilken sommarvärme vi har fått här hemma i Sverige, 27 grader nu på morgonkvisten. Blir nog sol och bad idag!

Balkongen

Idag har vi besök av min älskade mamma och hennes sambo Rolf. Olle och Rolf har fixat ett jätte fint ljust golv till balkongen medan jag och mamma har varit på loppisar, Gruvgatan 13 och köpt blommor. Resultatet av det nya golvet och de nya blommorna blev verkligen jätte tjusigt, fast ännu är vi inte riktig klar med balkongen, det går sakta med säkert framåt. 

Här få ni se ett försmak på vår balkong


Efter killarna var klara med golvet åkte vi till Främby udde, åt glass, solade och badade, riktigt härligt. Nu har vi precis suttit på balkongen, ätit snittar och smuttat på välkylt rosé, mysigt. Fast man flyter nästan bort på balkongen, termometern visar 50 grader på balkongen, vilken het dag. 

Nu ska vi göra oss klara för en kväll på Banken förhoppningsvis på uteserveringen, mysigt. 

En perfekt start på helgen

Fredag, underbart med helg! Efter jobbet idag blev det after work på Rådhuskällarens uteservering, smuttat på rosé och ätit en god middag med Olle, Cathrine och Pär som en perfekt start på helgen. 


Thunströms trädgårdscafé som ligger precis nedanför oss bjöd på glass idag som det var första dagen som de hade öppet, för mig blev det mumsig glass med smak av vitchoklad på vägen hem till oss, en perfekt efterrätt. Väl hemma hos oss blev det att heja fram Sverige till en vinst medan vi smuttade på drinkarna gjorda på absolut mango, tyvärr blev det ingen vinst men oj så duktig de var. 

 
min vän Cathrine njuter av glassen : )

Sedan gick jag, Cathrine och Olle till balkongen och började spela Yatzy och kort medan vi fortsatte att smutta på drinkarna och åt svenska jordgubbar.

En riktig bra start på helgen!

Imorgon kommer min älskade mamma och hennes sambo Rolf, längtar! Vi ska göra våran balkong fin : ).

Sommar med Ernst

Foto: Roland Persson/TV4

Ikväll blir det till att slå sig ner i soffan med en skål svenska jordgubbar och följa med premiären av Sommar med Ernst, en riktig myskväll. 
Han kommer nog att ge en hel del tips och inspiration

En kväll i juni




Jag och älsklingen har haft en mysig sommarkväll tillsammans vid Slussen. Tog en cykeltur till Slussen för att spela minigolf i kvällssolen, oj vilken varm sommarkväll, helt fantastiskt. 

En riktigt lyckad kväll i juni, vann dessutom minigolfen : ). 

Midsommar på Hamnholmen

Min midsommar firades på Hamnholmen tillsammans med älsklingen och hans mysiga familj. Är så förtjust i ön Hamnholmen vid höga kusten, hade gärna stannat med bestemor och Bibbi en vecka till och njutit. Vi har ätit och druckit massa gott, färskpotatis, silltårta, jordgubbar, ostar, lax, grillat, nubbe, vin, öl, bål m.m. Vi har spelat boule, kort, dart, kast boll i hink, gått på klipporna, åkt båt, legat på bryggan och solat, en sådan fantastisk helg (hade varit ännu bättre helg om jag/vi hade vunnit femkampen som vi hade också : b). Det kom inte en enda regndroppe på hela helgen, så tur med vädret hade vi igen på Hamnholmen. Nu ska jag fortsätta titta på U21, äta chips och dricka en kall öl, heja heja heja Lusse!

Bröderna Sundin badar i det iskalla havet


Midsommarmaten 


Bestemors kaka med vispad grädde och jordgubbar


Älsklingen på havet


Bestefar och älsklingen spelar boule på stranden

Jag, bestefar och bestemor vid klipporna





Dagens shopping



Mina efterlängtade Converse


Olles nya löparskor


Olles namnsdagspresent, boken Infiltratören
 
Nu har vi kommit hem från stan med lite shoppingpåsar, blev ett par efterlängtade converse till mig, Olle hittade ett par löparskor och sen fick han en bok av mig som en present i efterskott som han har haft namnsdag. Det skönt att vara hemma men jag kan inte låta bli att längta tillbaka till Kreta när vädret är som det är här hemma, regn, regn och regn. Vill tillbaka till värmen, har haft omkring 35 grader hela veckan, det har varit helt underbart. 

Ikväll blir det en lugn kväll tillsammans med grannarna och Olympe, förmodligen en god middag och förhoppningsvis en bra film

Ha en mysig lördag!

Kreta

Nu är vi hemma igen efter en helt obeskrivlig underbar vecka i Kreta, vi har haft det fantastiskt med mycket sol och bad

Vaknat varje morgon till strålande sol, badat i havet, fått fräknar, luktat kokos, läst böcker, ätit glass i stora lass, lyssnat på ipode, spelat tennis, åkt vattenskoter, varit på en båtutflykt, tränat core, ätit meloner, spelat minigolf, tränat, solat, vattengympa, badat i poolen, ätit tzatziki i massor, druckit välkylt rosé på balkongen, druckit den godaste milkshaken vid hamnen i Agios Nikolaos, varit på ön spingalonga, ätit BBQ, ätit bufféer, bufféer och bufféer, haft klänning, spelat schack, ätit chips, druckit mythos, druckit iskall cola i massor, 37 grader varmt, sovit gott, ätit souvlaki vid båthamnen och tittat på shower. 


Älsklingen första kvällen precis vid restaurangen 


Älsklingen och jag första kvällen på  restaurangen med utsikt över havet


Utsikt från poolen där vi låg


Älsklingen hugger in på den goda vattenmelonen


Båtutflykten, i bakgrunden ser ni ön Spingalonga


Den godaste milkshaken jag någonsin har druckit


Älsklingen och jag vid hamnen, det som lyser i bakgrunden är månen


Världens finaste badar i havet


Jag fullt fokuserad för att få en hole in one


Olle sista kvällen


Jag sista kvällen



Kroppen har som fått en chock av omställningen på klimatet, när vi åkte från Makrigialos var det 42 grader där och när vi kom till Arlanda var det 9 grader, brr. 

Nu är det dags för en sväng på stan. 








090603- Semester


Nu har vi semester!
Imorgon ligger vi vid havet och njuter av solen. Åker till Uppsala som sagt alldeles strax och tidigt imorgon bitti flyger vi ut från Arlanda. Jag undrar om man vågar blura lite inatt som vårt tåg går strax efter klockan 05.00 imorgon bitti, jag som är så morgontrött. Jag hoppas att allt är nerpackat nu, huvudsaken att passet, biljetterna och pengar är med : ). Är lite nervös inför flygresan med tanke på vad som hände för några dagar sen med flyget som försvann, men det är nog ingen fara, kommer hålla hårt i älsklingens hand : ).

Hoppas att resan blir helt fantastisk.
 Önskar Er alla en solig och härlig vecka här hemma i Sverige. 

090602- Blå- och Vitrandig




Blev denna randiga topp från Gina Tricot som fick följa med mig hem, skräll att det blev en blå- och vit randig tröja. Älskar randigt!

Idag ska jag vara väldigt effektiv må jag säga. Jag ska hinna med allt detta efter en arbetsdag..

* har varit på stan och inhandla flippflopp, randigt tröja och en T-shirtklänning till resan

* laga middag

* ta fram resväskan, här ska det packas inför resan

* duscha

* skrubba mig
 
* ta fotbad
 
* färga håret

* tvätta

Imorgon bär det av söderut mot Uppsala, Erik och Annie, blir ett litet stopp där och lite vilande innan vi fortsätter söderut mot Arlanda och Grekland. 



090601- Sol, Värme & Kärlek

Vilken underbar helg det har varit hemma i Ljusdal, sol, värme och kärlek. Den ljumna fredagskvällen spenderades på Lugnet med vänner, där det var Dalakampen en tredjeplats blev det för bandykillarna. Sedan hoppade jag och Olle in i den underbara bilen wolksvagen scirocco och rullade norrut mot Ljusdal.

Lördagen startade vi med mammas american pancakes ute på altanen i kanonvädret sedan njöt jag och Olle av solen ute på gräsmattan innan vi drog oss mot staden. Tog mig i kragen och gick in till Synoptik för synundersökning inför körkortet nu är den gjord och jag blev godkänd, skönt. Myslunch på Finess med mamma och Olle. Myste ännu mer av solen, provade köra åkgräsklipparen, provade mammas nya fina cykel innan det var dags för grillning, mysigt och gott. Sedan spenderades kvällen framför Robinsonfinalen och sen var det dags för kubbspel i den underbara sommarkvällen,
20 grader vid 22 tiden, sommaren är här.

Igår firade vi mors dag i stugan med jordgubbstårta, vilken sommardag. Jag har inte klarat utmaningen, vem kan motstå allt gott? Inte jag tydligen. Sedan hem för att se fotbollsmatchen mellan Kalmar - Helsingborg, en vinst innan
sommaruppehållet, skönt.

Nu räknar vi ner dagarna snart är vi i Grekland, kommer nog bli en underbar resa

Grillning på lördagskvällen

Bild från stugan

Jordgubbstårta, mormors saft och mors dags-present

Min mors dags-present till mamma





RSS 2.0