090331- Den som väntar på något gott..

Idag kom underbara Leila ut med sin nya tidning och vilken tur jag har som fick den av min älskade Olle.
Kommer att vänta med att bläddra igenom den, först när jag sitter på planet till London så tänkte jag njuta av att läsa min favoritkocks tidning, den som väntar på något gott..

Efter jobbet var jag på ett gympass, fokus på rumpan. Jag undrar om jag kan sätta mig på toaletten i morgon. Har redan börjat kännas, oj oj oj. Var skönt att träna idag i alla fall, har varit en sådan tokig dag så jag behövde träna ur mig allt. Känns som jag lyckades lite. Det är tur att jag har underbara människor omkring mig som gör mig lycklig

Snart blir det pestomarinerade kycklingfiléer samt en krämig pasta med smak av vitlök och soltorkade tomater. Till efterrätt blir det en vaniljmunk, det är vi värda. Sedan ska vi mysa framför någon bra film. 

Kramar Therese




090330- En mysig kväll

Tända lite ljus och varva ner

Hem ljuva hem. Finns nog inget skönare än ett varmt härligt bad efter en arbetsdag som tagit så mycket energi. Ska tappa upp ett varmt bad, tända ljus, tvätta håret och läsa en inredningstidning. En mysig kväll ska jag se till att det blir. Ser verkligen fram emot helgens resa till London med min älskade, jag behöver nog en liten paus från arbetet och samla på mig lite energi.  

Kramar

Äppelpaj Lördagens Dessert

Äppelpaj med vaniljvisp blev gårdagens dessert

Lördagens middag blev skaldjursrisotto med min älskade och sedan kom våra kära grannar över på en bit äppelpaj med vaniljvisp till medan vi tittade på Robinson och fotbollsmatchen mellan Portugal-Sverige. Mycket trevligt hade vi det i mörkret, det var ju earth hour.

Idag har vi städat och rensat en massa, skönt och välbehövligt. Vi har även hunnit med en springtur runt sjön, skönt att få frisk luft. Ikväll blir det film och mys i soffan med en massa godis

Receptet på den otroligt goda äppelpajen
4 äpplen
2 msk kanel
2 msk farinsocker
150 g smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. smörj pajformen med smör.
3. Skala äpplena, skär varje äpple i klyftor.
4. Lägg dem i en skål, tillsätt kanel och farinsocker. Blanda ihop.
5. Smält smöret.
6. Blanda allt utom äppelröran.
7. Fyll pajformen med äppelröran.
8. Lägg smeten över äpplena.
9. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter,
Lycka till!

Tack Marlene för inspirationen. 

Ha en fortsatt mysig söndag, kramar.

Positiv påverkan & Personlig effektivitet

Hilton hotell vid Slussen där kursen höll till.


Hej svejs kära läsare, kursen var så bra och intensiv, den handlade om positiv påverkan och personlig effektivitet som Håkan Löwén var kursledare i. Vi tåg tåget till Stockholm tidigt på torsdag morgon, väl framme i huvudstaden styrde vi kosan mot hotell Hilton. Kursen var som sagt riktigt bra, helt fantastisk mat, trevligt sällskap och ett trivsamt hotell, kan inte bli så mycket bättre. Kursdagarna kan sammanfattas som lyckad!

I går kväll när jag kom hem myste jag i soffan, åt pizza och tittade på Let´s Dance finalen i min ensamhet. Olle var på after work med jobbet, men kom inte hem allt för sent så vi hann mysa och prata om vad vi har varit med om de senaste dagarna innan vi gick och la oss. Han är så gullig min karl. När jag kom hem låg det en present till mig på köksbordet och där innehållet visade sig att vara en sten som det stod -Min Solstråle- på, jag blev så glad. 

Idag har jag och min älskade sambo varit på stan och shoppat det ena och det andra, blev bland annat ett par J.Lindeberg chinos till Olle och till mig ett par tajta löparbyxor från Nike

Jag och Olle har alltid hittills haft otur när vi ska åka utomlands. Som ni kanske vet så åker vi till London nästa helg, har varit bokat sen december. Igår fick vi veta att flyget går en annan tid en vad som har sagts tidigare. Det betyder att det blev lite otur för vår del som vi har bokat tågbiljetter som inte var ombokningsbara och att vi måste ta ledig en till dag från jobbet. Det betyder att det blir lite dyrare än vad vi hade tänkt från början med andra ord. Jag hoppas att det löser sig och att det blir bra ändå och det blir det säkert :). Tänka positivt.

I kväll blir det god mat, ska även baka en äppelpaj till fotbollsmatchen

Kramar T



090325- Våffeldagen


Receptbild
Idag är det som sagt våffeldagen och förhoppningsvis -om vi hittar ett våffeljärn- så får vi våfflor till middag idag. 
Efter jobbet idag ska jag till Cilla och fixa mina naglar så dem är läckra inför kursresan till Stockholm, sedan pallra mig mot stan och göra lite ärenden, sedan steka våfflor och sen väntar födelsedagskalas hos Cathrine och Stefan. Det är inte bara våfflornas dag idag även Cathrines dag, grattis på 24 årsdagen vännen!

Ska hinna med att tvätta och packa också, imorgon åker jag på kurs till Stockholm tidigt tidigt på morgonen. Ser fram emot hotellfrukosten, mums.





Happy Birthday to you!


Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Carolins födelsedag, hurra hurra hurra hurra!
Grattis hjärtat på 22 årsdagen!

Weekend in Uppsala

I fredags åkte jag och Olle som sagt till Uppsala för att spendera helgen nere hos vännerna. Tågresan var mysig, lyssnade på bra musik och fick njuta av fotmassage, jag har världens bästa kille. Kvällen var jag, Annie och Maria bara hemma, åt god mat, drack gott och myste i soffan. Grabbarna festade natten lång även på fredagen medan vi laddade batterierna inför lördagens festligheter. 

Sovmorgon på lördagen och sedan en brunch på 018 nere på stan med Annie, Maria och Agnes. Blev endast ett Biotherm läppbalsam som följde med mig hem från stan, ett köp som slinker ofta med mig hem från en dag på staden. Innan bandyfinalen var vi några tjejer hos Maria och drack ett glas vin samt fick någonting som värmde gott i bröstet. Stod med grabbarna samt Edsbyns hejaklack på finalen, inte världens bästa platser men själva stämningen och matchen var det inget fel på. Blev glad att det var Västerås som tog hem guldet, är nog bra för sporten att det är något annat lag som vinner för en gångs skull.  

Efter finalen fort hem för att göra sig klar för kvällens festligheter, på med den lilla svarta och pudra näsan så var man redo för kvällen. Var bjudna på förfest hos Maria och Lars där det var helt gäng trevliga människor. Innan vi gick till Birger hade vi tryckt i oss en god pizza och druckit några glas gott vin. Snacka om att det var roligt på Birger, var så många man kände och lärde känna. Kändes som jag dansade nonstop, stackars mina små fossingar. En magisk dag var det garanterat! 

Igår var det brunch med Olle, Annie, Erik, bestemor och bestefar på Clarion hotell, så gott och mysigt. 
Tågresan hem gick bra efter omständigheterna, kom hem en timme senare än beräknat, det är tur att man har bra ressällskap. Väl hemma var det pizza, cola och Beck som gällde. 

Tack för en fantastisk helg mina vänner!

090320- Dags för packning

I

kväll bär det av till Uppsala. Ska hälsa på Uppsalaborna, mysa, äta gott, dricka gott, titta på bandyfinalen och parta. Ska bli riktigt skoj att åka ner dit och få en helg med dem. Ska försöka packa nu på lunchen, alltid besvärligt att veta vad man ska ha med sig. Ska till Birgittas Hudvård efter jobbet också och få lite färg på mig, kan behövas.


Förresten idag fyller Mathias och Marie 24 år, hipp hipp hurra hurra hurra hurra.

Trevlig helg!


Grattis Storebror!

Tobias & Knoppen
Dagens födelsedagsbarn är min älskade storebror, som fyller 24 år idag, grattis Tobias!

Jag är så lycklig att du är min storebror, du har alltid funnits där för mig. Även om vi bott långt ifrån varandra periodvis så har jag aldrig tvivlat på att du finns där när jag behöver dig. Så glad att du hittat Carolin som jag vet gör dig lycklig och att ni fått världens finaste Knopp
Enda sedan jag var liten har jag varit stolt att ha dig som min storebror.
Du är värdefull! 

Vi kommer ner till er när det blir lite varmare och firar er alla tre!


090318- Hallon Med Glass Hos Goda Vänner


Hallon är en bärfavorit.

Blev en god middag idag bestående av vitlöksmarinerade räkor, färsk pasta med pesto och cocktailtomater innan vi gick till Marlene, Anders och Olympe för att hämta en fin Filippa K klänning till helgens festligheter i Uppsala. Vi blev bjudna på hallon med glass och blev kvar enda till klockan tio hos dem, mycket trevlig onsdagkväll. Tusen tack för en trevlig kväll.

Nu ska jag göra mig klar för natten och sedan lägga mig i sängen med en  inredningstidning.





090317- Energi


Den här låten spelades bland annat i min ipode när jag sprang på bandet idag, den får mig att vilja springa.


Idag har jag varit duktig, efter jobbet gick jag och Olle till Må Bättre för att träna. Sprang hela 40 minuter på bandet efter ett långt träningsuppehåll, imponerad av mig själv. Ska försöka hålla igång med träningen nu, träna minst två ggr i veckan. Tugga tuggummi, bra musik och en rosa vattenflaska med iskallt vatten så ska nog energin flöda och jag orka springa. Träningen hoppas kan göra att jag blir piggare och få mer energi. 

Dags för en dusch innan Mästarnas Mästare börjar, ska bli spännande. Sedan svepa in mig i morgonrocken och smörja in mig med min underbara Decleorkräm, den är helt fantastisk. 

Ha en trevlig kväll, kramar. 

090316- Middag hos grannarna

 


Ska snart krypa ner under täcket och läsa en av mina favorit tidningar Lantliv, som jag köpte igår när vi tog våran härlig promenad i solen

Kom precis hem från Cathrine och Stefan. Vi blev bjuden på middag där idag, så skönt att komma till dukat bord och inte blir det sämre för att maten smakar gudomligt. En riktigt lyx. Tusen tack. 

Var riktigt trött i morse då min älskade pussade på mig när han skulle gå. Klev upp klockan 07.30, det tur att vi går mot ljusare tider så att det kan hjälpa mig upp på morgnarna. 

Godnatt min kära läsare

 


Vilken Magisk Fest

Melodifestivalvinnaren Malena med La Voix.

 Det var galet roligt igårkväll, en grym fest med alla otroligt underbara människor. Vi var ett helt gäng uppe vid Lugnet där det var middag, en massa sånger, dans och god dryck som erbjöds, det var magiskt roligt. Sedan vidare till Harrys, där det var minst lika roligt, helt galet. Kom hem på morgonkvisten och var väldigt nöjda med kvällen/natten. Mår inte allt för dåligt idag, solen skiner, druckit ett stort glas hemmagjord saft med en massa is och ätit tacos, inte illa. Nu ska vi snart gå ut i det otroligt vackra vädret och få i oss lite friskluft. 




Ska Njuta Av Att Ha Hela Helgen Framför Mig

Efter jobbet fick jag sällskap av söta Tuva och Melissa Horns ljuva stämma runt sjön.
Olle är på möte på Lugnet och som sagt har jag och Tuva sällskap av varandra.
(Knoppen titta vilken vacker blivande du har)

Ikväll blir det tacos och en riktig myskväll tillsammans med min älskade. 
Imorgon väntar eventuellt pulkåkning på dagen, bandytittande på teven samt fotboll och senare blir det avslutningsfest med Falu BS. Ser verkligen fram emot helgens festlighet.

Önskar dig en trevlig helg!


Victoriadagen

[0106_edf_cupcakeshyt_xl.jpg]
Dessa smarrig cupcakes skulle jag vilja ge min vän Victoria samt min bonussyster Victoria som har namnsdag idag. Grattis, jag tänker på er.

Efter jobbet idag åkte jag och Cathrine till ICA MAXI för att fylla på kyl och frys, det var verkligen välbehövligt. Olle åkte till Lugnet efter jobbet för att ta gruppfoto med laget och sedan ha utvärdering av denna bandysäsong med laget. Nu är det snart dags att äta Päron- och fetaostpaj med parmaskinka samt bröd, fetaostcrème och en god sallad samt fortsätta följa bandymatchen på teven. 
Kärlek och glädje
♡ 

090311- Vad Blommor Kan Göra En Glad



Idag kom min älskade mamma till mitt jobb med blommor. Hon har varit i Örebro början på veckan och haft möten och då passade hon på att svänga förbi oss i Falun på vägen hem till Hälsingland. Jag blev så glad att få se henne, det värmer så mycket inom mig av att se henne. Hon passade även på att säga hej till Olle samt min bonussyster Rebecca och hennes kille Max som var i Falun idag. Ska snart krypa ner i badet. Olle är på utbildning idag efter jobbet så jag ha lite ensamtid. Senare ikväll blir det middag på Harrys med vännerna, mycket trevligt. Olle fick även fina blommor som var i Falu BS färger av sin mamma och pappa igår, gulligt. Vad blommor kan göra mycket, man blir glad. 

Kramar



Min älskade med i Dagbladet

AVANCEMANG. Förre SSK:aren Olle Sundins nuvarande klubb Falu BS är klart för Elitserien. Foto: ARKIV/HANS-GÖRAN ENGSTRÖM

AVANCEMANG. Förre SSK:aren Olle Sundins nuvarande klubb Falu BS är klart för Elitserien. Foto: ARKIV/HANS-GÖRAN ENGSTRÖM

Fotograf:
 
Daniel Forsström

Olle Sundins Falu BS klart för Elitserien

Olle Sundin lämnade Selånger för spel i Falu BS för att ha chansen att gå upp till Elitserien.
Och uppdraget lyckades.
– Det känns otroligt kul att få ha varit med om att spela upp ett lag. Och det var ju därför jag gick hit. Så jag ser verkligen fram emot att få spela i Elitserien, säger Sundin.

Redan innan den sista omgången i kvalet stod det klart att Falu BS spelar i Elitserien nästa säsong. Segern med 6–2 mot Tilberga gjorde att uppflyttningen var ett faktum.

– Det var otroligt skönt att greja det redan innan sista matchen, så man slapp pressen då. Och jag tycker det är otroligt starkt att vi har klarat av det här. Dels på grund av allt som hänt runt klubben med problem med ekonomin och dels på grund av att resultaten varit lite blandade. Men vi var bäst då det gällde, vilket känns väldigt bra, säger Olle Sundin.

De ekonomiska problemen kvarstår dock alltjämt för klubben och därför har inte Sundin bestämt sig ännu om han kommer att fortsätta spela i klubben.

– Nu lyckades vi ju ta oss upp till högsta serien och det är ju det man sett fram emot, att få spela där. Men innan vi fått några klara besked från klubben angående framtiden kommer jag inte ta något beslut angående nästa säsong. Som det känns nu kommer jag att stanna kvar, men läget är ju som det är, det går det inte att komma ifrån, säger han.

 

__________________________________________________________________________________

 

Igår var jag hos Cilla för att göra min naglar fina igen, alltid supernöjd. Kollade på bandymatchen mellan Edsbyn - Sirius igår samtidigt som vi åt kvällens middag. Helt makalöst, Sirius vann med 5-4 i ladan. Olles bror Erik gör två mål och ett assist samt avgör matchen, ett stort grattis Erik. Nu håller vi tummarna att ni går till Final. Ingenting är omöjligt. 

 

Många kramar Therese


Vilken Glädje, Falu BS Klar För Elitserien



Fredagskvällen spenderades hos Marlene med tjejerna där vi följde matchen via datorn och samtal från Sofias familj, det blev mat från Tzatziki, rosé samt glass, chokladsås och bananer, riktigt gott och trevligt. 

Jag är väldigt rörd och överlycklig, Falu BS är tillbaka till elitserien. Det var svårt  att få in när slutsignalen gick att Falu BS vann mot Tillberga med hela 6-2, imponerande siffror. Supportrar samlades på Lugnet för att ta emot spelarna med ett jubel och ramsor. Spelarbussen eskorterades av de blåaskenet från polisbilarna, det var helt makalöst. Alla var så överlyckliga. Det firades med bland annat pomac och snittar.

 Idag blir det ännu mer firande efter dagens match mot Haparanda. Ska även tillägga att Olle tog bort gallret i fredags. Vi hade en het diskussion på lunchen om det där gallret, jag ville absolut inte att gallret skulle tas av men min älskade hade andra synpunkter på den saken. Han struntade i vad jag tyckte och tog av sig gallret. Det skulle han inte ha gjort, han fick nämligen en till ansiktsskada igår fast nu var det ögonbrynet som fick sys även ögat och kinden är svullen. Fin kille jag har nu. Det är tur att vi har fina bilder på han innan alla ansiktsskador så vi kan visa våra barn hur han såg ut innan.

 Gårdagens spenderades i soffan med hämtmat både från Tonys och China Thai, laddade batterierna för dagens match och kvällens firande. 

Kramar 



Sommarlängtan



Halloumisallad med färska jordgubbar, mynta och valnötter
Halloumisallad med färska jordgubbar, mynta och valnötter a la Leila Lindholm. Vilken läcker sommarsallad. Kan tippa på att det blir en favorit till sommaren.

Antal portioner: 8

Ingredienser

2 l jordgubbar
400 g (2 pkt) halloumiost
2 askar rucola
1 kruka pepparmynta
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
100 g valnötter

Gör så här

1. Skiva jordgubbarna och skär osten i ½-1 cm tjocka skivor.

2. Lägg lite ruccolasallad på varje tallrik. Strö över skivade jordgubbar, plockade pepparmyntsblad, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Toppa med krossade valnötter.

3. Stek osten i olivolja tills den får en gyllene färg och lägg de varma ostskivorna över salladerna, servera direkt.

 

 

 


Kan inte låta bli att längta efter våren och sommaren idag heller, bort med snön och fram med solen. 

I kväll är det helgstädning som står på schemat bland annat, även bandytittande på teven -heja heja Sirius-  och en härlig varm dusch.

Kan även rapportera att Falun vann över Gripen igår med 7-2, helt fantastiskt. Om de vinner mot Tillberga imorgon är Falun klar för Elitserien nästa säsong. Fredagskvällen kommer nog spenderas hos fröken Marlene med tjejerna, ännu en till tjejkväll, myspys.  

Ha en mysig kväll!

Bandy bandy bandy

Foto:
Olles bror Erik blev matchhjälte här i veckan för Sirius. 

Ikväll väntar ännu en spännande match för Falu BS som möter Gripen igen. 
Nu är det bara tre matcher kvar, otroligt spännande. Ska Falu BS ta sig upp till Elitserien?

Jag har världens bästa

Tigerkaka

Min älskade är världens bästa!
Han lagar kvällens middag, han bakar även en tigerkaka och han ger så mycket kärlek.
Han är helt fantastisk!
 


Tjejkväll

Sex sköna pinglor var här igår på en bit paj och lite annat smått och gott. Kvällen blev verkligen lyckad, god mat, trevligt sällskap och en helt fantastisk bandymatch fick vi följa. 

Det var riktigt trevligt att vara värdinna för dessa mysiga tjejer, alla var nöjda med maten och jag fick även god choklad. Det blev en hel del tjejsnack om himmel och jord. 

Tack alla fantastiska tjejer, längtar redan till nästa tjejkväll. 

Tjejkvällens paj var Päron- och fetaostpaj med parmaskinka. 



Bild:katta. Tyvärr glömde jag ta en egen bild på den goda pajen.


Fyllning:

1 päron

200 g fetaost

3 ägg

3 dl mjölk/grädde

salt och peppar

färsk timjan

1 dl riven ost

 

Garnering:

1 päron

6-8 skivor parmaskinka eller prosciutto

färsk timjan eller ruccola

ev. balsamico

 

Gör en klassisk pajdeg som du låter vila i kylen och tryck sedan ut degen i en ugnssäker form. Förgrädda i ca 15 minuter och låt svalna. Vispa ihop ägg och mjölk under tiden. Krydda med salt, peppar och färsk timjan. Tärna fetaosten i kuber och dela päronet i klyftor. Placera fetaosten och päronklyftorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över riven ost. Ställ in pajen i ugnen, 200 grader i ca. 40 minuter. Tag ut formen och garnera med ett skivat päron och några skrivor parma. Ringla gärna över någon god balsamico, servera med en sallad, bröd och en fetaostcrème. Smaklig måltid!

 

 

Tack Katta för receptet.

 

Kramar ♡ 




RSS 2.0