Första advent.

ännu en helg som har varit helt fantastisk. i fredags var det julpynt, pepparkakor och philadelphia på jobbet innan jag skulle träffa min mysiga familj på en restaurang för att få någonting i magen innan det var dags för en kväll uppe på lugnet för att heja på guldkornen som mötte edsbyn. där uppe kom även guldhjärtats mysiga familj. så vi var en heldel på läktaren som var där för att se guldhjärtat och guldkornen. tyvärr blev det ingen vinst då heller. efter matchen myste vi på och tänkte framåt ist för bakåt. det bjöds på svärmors janssons, massa olika sorter julöl, pepparkakor, philadelphia och glögg. det var så mysigt med alla hemma här hos oss.
lördagen var ingen vanlig lördag det var nämligen guldhjärtats födelsedag. jag startade dagen med fin sång och en morgongåva till mitt guldhjärta innan vi drog oss upp mot hotellet där våra familjer bodde för en hotellfrukost tillsammans med dem. sedan blev det en sväng på stan innan det var dags för oss att röra på oss till vårt hem för kaffe, julmust, tårta, massa annat gott och paketöppning. guldhjärtat fick så fina presenter av våra nära och kära. han fick bland annat böcker som till exempel Gängkrig 145, Peter Rätz Nio år som undercoveragent, biotherm produkter, saker till bilen med mera. sedan var det dags för att säga hej då till min älskade familj som skulle dra sig hemåt till hälsingland som mamma hade julfest igår. vi klädde granen även igår och oj vad fin den är. granen från vår egna skog i hälsingland. nu börjar man få julkänslor. på kvällen tog vi hem take away mat och myste. en lugn och skön kväll som var välbehövligt.
idag startade vi dagen med en julfrukost bestående av lussete, tomtegröt, skinkmacka med äppelmos och senap. mums. idag är det julskyltning och det blir nog en runda på stan för att få ännu mer julstämningen.

Födelsedagsbak.

Efter jobbet var jag så trött att det behövdes en tupplur och oj vad skönt det var. jag behövde den där timmen. därefter satte jag igång med att baka en mjuk pepparkaka med en syrlig glasyr och lingon ovanpå som ska ätas i helgen då guldhjärtat fyller år. våra älskade familjer kommer i morgon och ska fira världens bästa guldhjärta. det blir bandy först och sedan blir det svärmors janssons och julöl här hemma. så är i af planerna : ). Nu ska vi krypa ner i sängen. Godnatt.

älskade onsdagar.

jag älskar onsdagar. som jag har nämnt förut är dom heliga för oss. det är vår dag. det är mycket kärlek och värme. mormor och morfar har lämnat dalarna för hälsingland och jag saknar dom redan enormt. dom är världens finaste mormor och morfar. vad jag älskar dom. galet mycket. så tacksam för allt dom har gjort och gett oss dom här två dagarna. det är så att jag blir tårögd. när vi kom hem på lunchen och dom skulle åka hem stod det flera vita rosor på bordet och en present till guldhjärtat. man blir varm i hjärtat. nu ska jag och guldhjärtat krypa ner i de vita sängkläderna och drömma sött.

bandy med morfar.

idag stod middagen på bordet igen. mormors mat är ljuvligt god. det var till och med efterrätt idag. körsbärskräm. efter en god middag och en liten tupplur åkte jag och älskade morfar till lugnet för att titta på guldkornen ta en seger mot broberg. dock blev det inte riktigt så, men nära var det. skilde bara ett mål i kväll. nästa match kanske första hemmasegern kommer mot edsbyn. nu är det snart natten för oss. ska krypa ner i nytvättade lakan. det är fantastiskt skönt. godnatt.

lycklig att ha mormor & morfar här.

har älskade mormor och morfar hos mig. det är helt underbart. efter en arbetsdag finns det väl inge skönare än att komma hem till en dukat bord med mormors mat. jag är så lycklig. hemmet är alltid skinande rent när dom är här och nu är även linneskåpet väldigt fint. jag och guldhjärtat var ner till förrådet för att hämta upp julpyntet. så nu är det julfint här hemma. tycker det är så mysigt med advent. det är något speciellt över det. nu blir det natten.

underbara helg med goda vänner.

underbara underbara underbara helg. tacka vet jag för jag har träffat sådana fina människor. i fredags var det en kväll full med mys med anna och kristine medan guldhjärtat spelade match i Vänersborg och tyvärr blev det en förlust igen men det är bara att ta nya tag. i lördags mötte vi upp de vackra paret erik och annie som vi skulle få rå om. det har blivit mycket gott i magen så som soppa, morotskaka, tryfflar, glögg och bankens panna tillsammans med underbara goda vänner. dessutom var det strålande sol igår som gjorde att dagen kändes ännu mer underbar. i morse tog vi en morgonpromenad med erik och annie innan det var dags för dem att röra på sig. tack ni fina människor för denna underbara helg som jag har umgåtts med i helgen. idag är det verkligen söndagsmys och extra mys blir det då man får mysa med guldhjärtat. ikväll blir det chips i skålen, cola i glasen och Johan Falk filmer.
fick en vit hyacint förra fredagen av marlene och den har blommat ut och sprider en ljuvlig doft i hela lägenheten.

två år och sex månader fylld av kärlek.

När den här bilden togs hade vi bara varit tillsammans i några veckor. Fina minnen.
I kväll firar vi två år och sex månader tillsammans med en massa mys. Tiden tillsammans med guldhjärtat har och är helt underbar. Jag är så förälskad. Mannen i mitt liv.
Kärlek till dig mitt guldhjärta.

Heliga onsdag.

Har fixat XMS däck. Tur var väl det så vi inte hamnade i diket. Ena däcket var löst. Oj oj oj. Sen var det storhandling. Middagslagning. Tvättning. Mysstämning. Halv åtta hos mig. Bonde söker fru. Fotboll. Det är fantastiskt med onsdagar. Det är en helig dag. Det är då jag och mitt guldhjärta får rå om varandra. Fick en otroligt trevlig överraskning idag. Min älskade mormor och morfar kommer hit på måndag och ska sova på hotell i två nätter här i Falun. Dom ska hjälpa oss att göra julfint i vårt hem. Umgås. Titta på bandy. Jag är lycklig. Till helgen blir det även besök av älskade Erik och Annie. Längtar.

Positiva.

Idag var det en tung kväll på lugnet. Inget lätt motstånd för guldkornen ikväll då de mötte Hammarby. Det positiva i matchen var att guldhjärtat fick göra ett mål och göra en assist. Alltid något som vi brukar säga. Jag har även kört själv för första gången med vår nya bil idag. STORT. Det var pirr pirr pirr. Det gick bra trots nervositet, nya bilen och nybliven körkorts innehavare. Det är skönt och roligt att ha en egen pärla.

Tredje gången

Efter jobbet var jag till frisörsalongen 90 grader igen. Idag fick frisören färga två gånger och jag är fortfarande inte riktigt nöjd. Blev nästan ledsen när jag såg resultatet. Är jag dålig på att förklara fast jag visade till och med en bild på vilken färg jag ville ha. En sak som är säker jag går inte tillbaka något mer dit. Nu blir det soffmys medan jag och guldhjärtat tittar på Bonde söker fru på tv4 play.

Älskade Berta.

Att inte folk kan skilja på mitt och ditt. När vi kom hem efter en långtur från Sundsvall till Falun med XMS så upptäckte vi att min älskade Berta var borta. Någon har tagit henne utan lov. Hon har jag var ett. Hon funkade så bra trots sin ålder. Hon var vackert vit. Hade ett svart och ett grått däck. Hon hade två utmärkta växlar. Ge tillbaka min älskade Berta. Ingen kan ge så mycket kärlek till henne som jag. Hon var perfekt för mig.

Vi har blivit med bil.


Idag är det en stor dag för mig och mitt guldhjärta. Vi har köpt vårt första stora köp tillsammans. Nu är vi tre i vår familj. Vår älskade XMS du är så välkommen. En svart Renault Megane. Det är glädje här i Sundsvall nu. Vi har firat med pepparkakor, ädelost och glögg.


Tjejmys.

Ikväll har jag haft finbesök av marlene och olympe. Fredagsmys med tacos, idol, bandy och en hel del snack. I morgon åker vi norrut för att prova bil. Spännande. Guldhjärtat gjorde mål ikväll mot vetlanda, det kändes som det var jag som gjorde målet inne i själen. Glädje. Nu väntar en stor diskhög och en väska som ska packas innan jag kryper ner mellan lakanen. Godnatt.

Torsdag den 12 november.

Hör och häpna jag har varit på Må Bättre och tränat, tillsammans med min gulliga arbetskollega Moa. Det ska bli en rutin att träna har vi sagt nu och jag hoppas att vi håller det här. Skulle vara så härligt om man skötte sin träning. Man ska ta hand om sig själv.
Innan träningen var jag på 90 grader och pratade med frisören som fixade mitt hår i tisdags. Så nu väntar en ny färgtid på måndag och jag hoppas innerligt att det blir bra. För det blev det inte sist. Om man betalar 1700 kronor ska man vara nöjd och det med basta.
Imorgon väntar en arbetsdag, eventuellt en after work med några kollegor och sen kommer min kära vän Marlene hit på fredagsmys. Undra vad man ska bjuda på för gott : ). Guldkornen åker ner till Småland för att ta en seger mot Vetlanda så det blir en natt utan mitt guldhjärta. Förmodligen åker vi till Sundsvall på lördagsmorgonen och provar vår kanske blivande bil : ).

en kväll på lugnet.


ikväll har jag och tjejerna varit uppe på lugnet och hejat på våra guldkorn med det hjälpte inte så mycket idag. en förlust blev det mot saik och en stor förlust blev det. fast bs gjorde en bra match ändå trots den stora förlusten. i morgon ska jag till 90 grader och berätta att jag inte är nöjd med mitt hår. hoppas jag för en ny tid och blir bra i håret. jag tycker att man ska bli nöjd när man har betalat 1700 kronor. jag ska även gå på må bättre och träna med min arbetskollega moa. ska ta tag i träningen nu.

Nyfriserad och det sved.

bild från google.

Igår fick jag och guldhjärtat en rosa amaryllis av AP och det tackar vi för. Hoppas den blommar och blir väldigt fin tills sista helgen i november då vi får storfrämmande.
Nyfärgad och nyklippt. Var hos Sofia på 90 grader. En fin salong här inne i stan, men ack vilka dyra priser. Blev alldeles chockad när jag skulle betala 1700 kronor för klipp och färg. Hemma i Ljusdal skulle jag betala mindre än halva priset. Det sved när jag betalade kan jag lova. Inte blev jag jättenöjd heller. Den bästa frisören är min älskade vän Stina. Nästa gång kommer jag till dig min vän och blir fin i håret. Topparna är någon centimeter kortare och min ljusa färg är aningen kallare. Har inte riktigt vant mig med färgen än.
Ska snart jag får njuta av en sockerkaka som guldhjärtat svänger ihop just nu. Han är för underbar.
Till helgen kan det bli eventuellt ett bilköp om det känns rätt i magen ( :

Soppkväll.

Hej måndagkväll.
Ikväll har vi haft en supermysig kväll uppe på lugnet med god soppa och goda vänner. Äntligen är soppkvällarna tillbaka och jag älskar dom. Efter guldkornens träning åker vi respektive upp till lugnet för att njuta av en god soppa och för att umgås med varandra en stund på en måndagskväll. Innan vi sussade sött igår blev det lite årets glögg med smak av clementin och pepparkakor med philadelphiaost. smaskens. Idag hade jag fått ett brev på posten från farmor och farfar med fyra trisslotter i som grattis i efterskott som jag klarat körkortet och glädje blev det för jag fick ett brev av dom och för att jag vann 50 kr ( : . I morgon blir det ett besök till 90 grader efter jobbet för att bli fin i håret. Mitt hår och jag behöver det. Sussa sött.

Pepparkakstryfflar

En underbar godbit med en liten touch av jul. Som jag har hämtat ur tidningen Lantliv stora julspecial. Jag älskar tryfflar och den här tryffeln har redan blivit en favorit. Igår var jag bjuden hem till Marlene på tjejmys (Bebisen Hugo var också med och myste med oss en stund innan det var dags för honom att möta John Blund) och som gåborts-presenter gjorde jag hemmagjorda pepparkakstryfflar som vi kunde gotta i oss på kvällningen. Det var inte bara mina tryfflar vi gottade i oss det var en underbart god kycklingsallad med fetaostcreme, hemmagjorda scones, flädersaft, hallongrottor, brownies, chips och te. En salig blandning av en massa gott tillsammans med underbara tjejer och en lite kille så kan inte kvällen bli annat än lyckad.

cirka 20 tryfflar
1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g choklad
1 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma

1. Koka upp grädde och florsocker i en kastrull.
Lägg i smör och choklad i bitar. Låt det smälta på
låg värme.
2. Rör i kanel och kardemumma.
Låt svalna och sedan halvstelna i kylen.
3. Forma runda tryfflar med händerna. Pudra över
kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.
Har tagit ordentliga sovmorgnar dessa två helgdagar och oj så ljuvligt. Igår på dagen pysslade jag om mig själv. En lång härlig varm dusch, hårinpackning, skrubbning, fotbad och ansiktsmask. Så skönt med ego dagar då man bara tar hand om sig själv. Guldhjärtat var i Katrineholm med de andra guldkornen och det tog sin första vinst med 5-4. Det var dom värd. Idag ska jag och några tjejer åka till fru Karls och titta på hennes pyssel. Ska bli så roligt att se vad hon har gjort för någonting och jag kan tänka mig att jag faller för något väldigt fint hon har gjort ( :

Så var det äntligen fredag och helg.

När jag kom hem satte jag mig ner med ett glas rött, tidningen Lantliv stora julspecial och julmusik i bakgrunden. Som jag har längtat efter helg och nu är den här. Ser fram emot en lång sovmorgon i morgon. Har varit en tuff arbetsvecka så det känns helt underbart att det är helg. Det ska bli himmelskt skönt. På kvällens meny står det moussaka och en fräsch sallad. Hur gott som helst. Senare ikväll blir det idol 2009 som vanligt och bandy, massa levande ljus, kärlek och kärleksmums. Mitt guldhjärta har namnsdag idag så då ska vi lyxa till det lite med kärleksmums : )

5 november 2009.

grattis till de blivande föräldrarna, bestefar och två av mina arbetskollegor.

idag föll första snön från himmelen här i falun. pysslat och donat på jobbet. jag stormtrivs. jag har faktiskt inte lika ont i fötterna idag heller. lycka. när vi talar om lycka så har en av mina närmaste vänner här i falun ett kärleksbarn i magen som kommer till världen till våren. ska bli så spännande att följa den växande magen ( : det har blivit många grattis idag. min bestefar fyller jämnt idag och två stycken tjejer på jobbet fyller också år idag, så idag blev man bjuden på glass. mums. ikväll ska jag svänga ihop en pasta carbonara och sedan blir det en tvkväll med halv åtta hos mig och mammas pojkar tillsammans med en stor kopp rött te.
Önskar dig en mysig kväll.

mör.

godkväll mina vänner. idag har det varit en helt klart behagligare dag än vad måndag och tisdag var. fast fötterna gör bara ondare och ondare. min kropp och knopp är helt slut. helt mör i kroppen. jag vet inte om det är bara jobbet som har gjort att min kropp är helt slut eller om det kan vara så att jag har baciller i min kropp. jag har ju träffat otroligt mycket folk den senaste veckan och skakat hand ett antal gånger. kanske är det som med barn när de börjar skolorna, alla byter baciller med varandra och många blir sjuka. jag vill verkligen inte bli sjuk så innan jag går och lägger mig ska jag ta en tea tree hutt och hoppas att jag känner mig frisk som en nötkärna i morgon då jag slår upp mina blå. guldhjärtat och jag har haft en myskväll tillsammans denna heliga onsdag. vi tog en tupplur tillsammans efter jobbet, sedan beställde vi pizza som ingen av oss orkade laga till någon mat ikväll, vi har bara legat i soffan och myst. guldhjärtat är så underbara, han masserar min onda kropp och det är jag så tacksam för. lyckligt lottad att jag får ha honom i mitt liv. nu ska vi krypa ner mellan lakanen. godnatt.

rivstart.

idag fick jag iaf lunch och bara en kvart i övertid men nästan lika intensiv dag som gårdagen var det ändå. rivstart på det nya jobbet med andra ord ( :. efter jobbet var det i samma tempo som på jobbet. klockan 17.00 skulle vi spelartjejer nämligen vara uppe på lugnet för middagsbuffè. så gott och trevligt. fick även höra förbundskaptenen Franco Bergman prata innan matchen, intressant. matchen blev inte riktigt som vi hoppades på 0-6 blev det till Bollnäs. det är bara att ta nya tag igen, ny match väntar på lördag. idag ringde ett till företag som var intresserad av mig. är det inte konstigt när man väl har fått ett arbete kommer det fler ( : nu är det natten efter en lång dag. lika slut i kropp och knopp. godnatt.

slut som artist.

Helt slut efter en minst sagt intensiv och lång jobbdag. ingen lunch och plus övertid. jag är med andra ord slut som artist. får bli en snabblogg ikväll för nu kurrar magen så nu ska jag svänga ihop en pasta bolognese med parmesan. det känns som jag kommer att somna ovaggad ikväll. i morgon bör jag börja aningen tidigare än vanligt för att jag ska hinna med allt. puh, det är inte lätt med nytt jobb ( :

välkommen november.

Sex and the city movie dvd
detta underbara gäng fick vi följa igår kväll och det alltid lika mysigt.
nu välkomnar vi november och hoppas att denna månad har att erbjuda många fina höjdpunkter. kvällen igår med mamma var så mysig. vi tog hem take away mat och slog oss ner i soffan med ett glas rött och tittade bland annat på den underbara sex and the city filmen som gör att man mår så gott efteråt. tog också oss en promenad på kvällningen mot kyrkan för att titta på kyrkogården som var så vacker med alla sina levande ljus. det var magiskt vackert. tyvärr blev det ingen vinst för guldkornen mot kungälv, men det är bara att ladda om för på tisdag tar dom emot bollnäs på lugnet. denna vackra söndag startade jag dagen med att baka det goda brödet igen. nybakat bröd och massa annat gott blev det till frukost denna vackra söndag. fantastiskt gott. dagen har erbjudit bland annat en härlig promenad i friska luften hand i hand med guldhjärtat, fotbollsmatchen mellan aik och göteborg som aik tog hem och med det vann sm-guldet, ansiktsmask, hårinpackning och röda målade naglar. imorgon väntar en arbetsdag mellan 07.00 till 16.00 så nu är det dags att krypa ner mellan lakanen och få sin skönhetssömn. natti natti.

RSS 2.0