090528- Full rulle


Om en vecka är vi på Kreta och njuter. Ska bli helt fantastiskt med sol och semester. Har precis beställt en massa gott att dricka från Taxfree, får bli handling av produkter på Arlanda. 
Ska ta fram resväskan ikväll också för imorgon drar jag och darlingen till Ljusdal efter Dalakampen.
Ikväll har jag och tjejerna sprungit 6 km i det vackra kvällsvädret, mycket skönt. 

Har varit full rulle den senaste tiden. Tillbringat en helg hos bestemor och bestefar i Sundsvall, en utflykt till höga kusten, varit på teater, varit på restaurang Saffran, sprungit i naturen, kollat på fotboll, varit på Småstadsliv 2, ätit på Tzatziki med Sofia, Olle, Micke, Lysse, shoppat inför resan, haft fotbollskväll här hemma hos oss med Stefan, Cathrine, Manne, Frida och lite därtill har hunnits med : ). 

Nu middag och mys i soffan!

090519- Två år av kärlek

Vad många fina minnen vi har tillsammans min älskade Olle. Ikväll ska vi fira våra två år av kärlek på en Italiensk restaurang som heter Hammars, kommer nog bli otroligt mysigt och gott. Tack min älskade för två helt fantastiska år fylld av kärlek.

Det är inte bara min och Olles dag, det är även min bestemors födelsedag, hipp hipp hurra hurra hurra hurra, Grattis Eva

Det har varit fullt upp den senaste tiden och jag har även hunnit med att vara febrig och hängig, därför har bloggen fått lida. 

Nu ska jag försöka sammanfatta det senaste dagarna. I lördags kom min älskade mormor och morfar, vilken lycka och oj vad jag njöt av att ha dom i min närhet. På kvällen åkte vi ut på en grillfest utanför stan och där var det riktigt roligt och fy bubblan så kallt det var också. Kan lätt bli så när man partajar i en loge kanske : ).

 Söndagen gick jag, Olle, Stefan och Cathrine på det nyaöppnade Wayne´s och njöt av solen i våra ansikten. Sedan gick vi hem till oss och tillagade en god middag och myste i soffan framför en film. 

Igår jobbade jag trotts att jag var hängig och seg i kroppen och knoppen, väl hemma tog jag tempern och den visade att jag var febrig. Jag låg i soffan hela kvällen med täcket och kudden och vilade upp mig. Efter min älskade gjort en super duper god middag blev jag en aning piggare och idag mår jag mycket bättre och ingen feber så jag pallra mig till jobbet idag.

Imorgon åker vi norrut till Sundsvall, ska bli så mysigt.

 

090515- Njuter


En mysig tidning som man får mycket inspiration ifrån.

Jag njuter för att det är fredag, av att läsa tidningen Leila Country Living nummer 2, solen i mitt ansikte och rosévinet med ramlösa smak av jordgubb & lime. Nu ska jag och min älskade laga fredagsmiddag tillsammans medan vi smuttar på det goda vinet. Ikväll blir det fajitas till middag. Blir en mysig filmkväll här sedan, när vi ändå var i krokarna där Hemmakväll ligger passade vi på att hyra tre filmer. Vi får ta filmen före eller efter Berg flyttar in för henne vill jag inte missa, hon är så skön den tjejen. 

Trevlig helg mina vänner, kram

090514- Taxfree

När man ser denna reklam blir man allt sugen på att vilja ha denna parfym

Blev överlycklig när jag kom hem på lunchen idag då taxfree-katalogen hade kommit med posten. Kan tänka mig att det blir en hel del shopping på taxfreen, bra priser, underbara produkter och goda drycker. Det blir nog garanterat en parfym, ansiktskräm, läppbalsam, mascara och en absolut flaska... 

Har varit ute på en lång härlig promenad med Cathrine, Marlene och Olympe, så härligt. Nu fortsätter vi med det här tjejer, måndagar och torsdagar blir det springturer hädanefter med dessa tjejer, perfekt att ha bra sällskap när man ska träna : ). 

Nu är det dags att börja med middagen, ha en bra kväll!

090513- En mysig kväll med tapas


En mysig onsdagskväll med ett glas rött i handen.

Ikväll har vi ätit tapas bl a. chili- och limemarinerade lyxräkor, vitlöksmarinerade champinjoner och gräslökspannacotta mm. här hemma och druckit ett glas rött till, så otroligt gott och mysigt med lite plockmat. 

Tänkte berätta att igår bokade jag intensivutbildning på Ljusdals Trafikskola, så i augusti blir det hem till Ljusdal i minst två veckor och förmodligen i september detta år äger jag ett körkort : ). 

Nu ska jag lägga mig i min fästmans famn och titta på filmen Rånarna

Kramar

090511- Grekland början på juni


Idag har vi bokat en resa till värmen och Grekland början på juni, vi blir där i en vecka. Ska bli helt fantastiskt härligt. Vi ska bo på ett fyrstjärnigt All Inclusive precis vid Kretas finaste stränder. Nu har vi något helt fantastiskt härligt att se fram emot. 

Jag och älsklingen har hakat på utmaningen som min bror Tobias och hans sambo Carolin har börjat med nämligen att jag ska undvika all onyttigheter i olika former som godis, chips, cola, fikabröd m m. tills vi åker utomlands och jag ska även träna 3 timmar i veckan. Om jag klarar denna utmaning får jag en spa-behandling, om jag inte skulle klara utmaningen får Olle en spa-behandling. Ni håller väl tummarna för mig ; )..

Min älskade bror gjorde mål idag igen, jag blir så glad att jag får tårar i ögonen : ).

kram 

090510- Jordgubbar med limesocker och vaniljglass

Gårdagens dessert blev jordgubbar med limesocker och vaniljglass, så otroligt gott.

4 portioner

2 1/2 dl socker
rivet skal av 3 lime
saften av 2 lime
1-2 liter jordgubbar
Vaniljglass

Blanda socker och limeskal i en skål. Blanda limesaft och jordgubbar i en annan skål och låt blandningen stå i ca 30 minuter. Häll limesockret över jordgubbarna och servera med vaniljglass.



Godmorgon, Imorse tog vi en välbehövlig sovmorgon och sedan en god frukost bestående av fil, jordgubbar och färsk ananas. På dagens schema står det städa och tvätta, ska bli så skönt när lägenheter luktar ljuvligt av den rena tvätten och ny skurat golv. Tänkte eventuellt svänga ihop en cheesecake med vit choklad ikväll. I morgon börjar mitt nya sunda liv, jag berättar mer om det imorgon.. : ). Det är helt fantastiskt att ha min älskade hemma igen : ).

Ha en mysig söndag!

En mysig tjejkväll

Tre helt fantastiska tjejer, Sofia, Cathrine och Anna-Lena, så glad att jag har lärt känna er. Utsökt middag igår från Tzatziki och..

helt fantastiskt gott rött och vitt vin som dracks igår här hemma. Därför jag köpte dom var för utseendet måste jag erkänna, föll för den lilla speciella flaskan som ser ut som något termosliknande. Som sagt var både det röda och det vita väldigt gott, ett vintips från mig till dig



Vilken mysig kväll med tjejerna igår. Det blev som sagt grekiskmat från Tzatziki som vanligt var det väldigt gott, vin och choklad doppade jordgubbar i kokos som Anna-Lena hade med sig. Dom är så gulliga tjejerna, Cathrine hade med sig vin, Anna-Lena choklad doppade jordgubbar och Sofia...

denna vackra blomma som luktar ljuvligt. 

Nu är det dags för lite hemmafix innan min älskade kommer hem. Ska bli helt fantastiskt härligt när han kommer hem, kramkalas. Ikväll blir det hemmagjord potatisgratäng med parmesan, fläskfilé och någon god sås. Tar gärna emot tips på en god sås till : ). 

Ha en riktigt bra lördag, kram

090508- En fredag med tjejerna

Tre vackra champagnerosa rosor, helgmys!

Blev en sväng in mot stan efter jobbet, kom hem med tre vackra champagnerosa rosor och tre vinflaskor. 
Ikväll blir det vin, hämtmat och en massa surr, har en känsla av att det kommer bli en riktigt mysig kväll med tjejerna

Imorgon kommer min älskade hem, ska bli så skönt att få ha honom hemma igen. Han ringde förut och berättade att de hade vunnit fotbollscupen, så antagligen blir det firande för dom ikväll, hoppas han inte är allt för trött imorgon : ).  

Nu måste jag förbereda här hemma innan tjejerna rullar in. 

Ha en trevlig kväll, kram

090507- Ensamt

Kvällens enkla och goda middag

Tyst och ensamt här hemma i lägenheten, min älskade sambo är på äventyr med jobbet och kommer hem först på lördag. Nu efter en smarrig middag bestående av halloumiost, roccola, jordgubbar, pistagnötter och ringlad honung är det dags för mig att tända ljus, titta in hos favorit bloggarna och sedan se det nya avsnitten av The Hills

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det mina älskade väns födelsedag, hurra hurra hurra hurra.
Grattis Victoria!

Ha en mysig kväll, kram

090506- Målat & klart



Vad lite färg kan göra skillnad. Favorit färgen är vit som jag målade..

den svart tavellisten och dalahästen som finns ovanför vår fina soffa i vardagsrummet och

jag målade även träfärgade diskstället också i favorit färgen vit. Det var mitt pyssel häromdagen : ).

Vi kom precis hem från en kväll på Harrys där det blev BBQ-ribs till middag och en underbar fotbollsmatch fick vi se. Kalmar vann mot Hammarby med 4-1 och min älskade bror fick även göra mål, vilken glädje

Nu mys med min älskade sambo. Imorgon åker han söderut för att spela fotbollscup med jobbet och blir borta till lördag eftermiddag. 

Godnatt! 

090505- Livsnjutning





Ikväll ska jag och min sambo äta en fräsch vårsalld bestående av små coctailtomater, sockerärtor, machesallad, avocado, cashewnötter och till detta honungsmarinerad kyckling samt en vitlöksdressing, så underbart gott. 

Livsnjutning, bara ordet är fantastiskt härliga att höra. Att tillbringa sin tid med sin käresta och unna sig en god middag en helt vanlig tisdag med en massa levande ljus.. det är livsnjutning.

Ni får vänta med att se mitt pyssel tills imorgon, färgen har inte riktigt torkat.. : )

Njut av livet!



 

090504- Jag ska måla hela...



Denna fina trudilutt trallade jag på när jag målade efter jobbet idag, vad lite färg kan göra mycket. Imorgon får ni se resultatet av dagens pyssel, en ledtråd tänk vitt : ). 


Denna thaisoppa med kyckling, fetaost, färsk basilika, röd paprika, pastaskruvar samt bröd från Åsgatans bröd serverades i vårt hem denna måndag, enkelt och gott. Perfekt en måndag.

Kramar






090503- Hemma från Småland

Middagen på Valborg blev raggmunk med knaperstekt fläsk och lingonsylt på Tindered Restaurang & Café, lantligt och mysigt

Mamma och Olle vid Tindered Restaurang & Café vid Gamleby

Mamma, Carolin & Olle vid Kalmars slott.

Jag och det fina vita blommorna vid slottet.

Carolin njuter av den goda ölen i solskenet.

Olle, mamma och Carolin på väg till Fredrikskans för att se Kalmar FF - Häcken

Äntlig blev det en vinst för Kalmar FF och då blev det...

Middagsbesök på Restaurang Mamas & Papas, otroligt god tapas. Här gratinerad chevréost på toast med färsk roccola samt fikon- och lagerbladsmarmelad

Den helt fantastiska dessert i variationen, liten crema Catalana, Papas chokladtryffel, saffranscheesecake samt en bit Apfelstrudel med vaniljparfait.

Jag på väg till Tobias, Carolin och Knoppens lägenhet från hotellet.

Olle njuter i solen vid Tobias, Carolin och Knoppens lägenhet.

Carolin njuter i solen på deras fantastiskt fina balkong utsikt utöver havet.

Picknick på Öland

Jorgubbar doppade i vit choklad och kokos och mousserande på lördagskvällen. 

Nu har vi kommit hem till Dalarna igen, kan inte riktigt låta bli att längta till nästa gång vi kommer ner igen. Jag gillade verkligen Kalmar, en mysig stad. 

Tack mina kära för en helt fantastisk helg!

Ikväll blir det lugnt och skönt framför Van Veeteren. 

RSS 2.0