From Therese To Olle

Jag befinner mig i Hälsingland, du befinner dig i Dalarna. Jag villa vara hos dig. Jag vill ligga i din varma famn. Jag vill hålla om dig. Det så jag vill att det ska vara just nu.
Jag fullkomligt älskar dig.

Det kallas tvivel

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?
Det mesta brukar ju faktiskt lösa sig till slut. En skön känsla faktiskt, allt löser sig till slut.
Kom igen nu!

Kräftskiva

Sista helgen i augusti kunde inte slutat bättre. Lördagen spenderades vid Backa loge, kräftskiva stod på schemat. 
Självförtroende som fördrink, lekar, hattar, myggor, blåsigt, soligt, regnigt, kräftor, västerbottensnpaj, vänner, öl, shots, mousserande, trubadur, skratt, black jack, dart och "svarttaxi".









Efter gårdagens kräftskiva känner jag att hösten kommer allt närmare, välkommen du vackra höst!

Vårt första äventyr tillsammans

Efter några trevliga timmar i bilen vi fyra tjejer jag, Anne, Anneli och Elin så var vi framme i ABB Arena i Västerås. Kvällen kunde inte vara bättre, trevligt sällskap, glädje, underhållande match som slutade 5-3 till Falun och god thaimat. Hemfärden var ett äventyr, jag har aldrig varit med om något liknade regnväder, vi såg knappt någonting alls. Vi körde 50 på motorväg. Massmord, vi körde på tusentals grodor. Vi höll på att köra på en räv som dök upp framför våra ögon när vi minst anade det, tur som var gick det bra. Vi kom sakta men säkert fram till Falun till slut och tur var väl det : )

Tack tjejer för en vårt första äventyr tillsammans!

Det är underbart

Natten har spenderats i Falun, i vår säng, i vårt ljusa sovrum tillsammans har vi fått tillbringat natten han och jag, det är underbart. Och nu sitter jag hopkuren i soffan med en stor kopp te, min morgon på väldigt länge som jag sitter i vår soffa i vår lägenhet, det är underbart. Vid tre igår eftermiddag stoppade jag in min söta mamma i bilen och körde söderut mot Falun. Vi kom till Falun vid halv sex. Det var tur att vi var två för vilken gigantisk packning jag hade med mig hemifrån. Tack mamma, mormor och morfar, ni ställer alltid upp för mig och ni ska bara veta hur mycket jag uppskattar det. Jag älskar er! Jag återvänder till Ljusdal och till er på måndag. Kvällen spenderades med mamma här hemma i lägenheten med pizza från hammars, så magiskt goda pizzor. Ikväll åker jag med vackra Anne till Västerås för att se våra guldkorn. 

Och i morgon mina vänner vankas det kräftskiva!

Vad har hänt i mitt liv det senaste dagarna..

Egentligen skulle jag lägga upp en massa vackra bilder sen vår fantastiska överraskningsresa till Riga som vi gjorde i helgen för bestefar som snart fyller jämnt, men självklart glömde vi kameran. Så ni får hålla till goda i några dagar till så kanske jag har fått bilder från Annie eller bestemor. 

Det blev en riktigt njutsemester i Riga, trevligt sällskap, vackra dagar, god mat, vacker natur, vackra byggnader, vacker strand, bubblat, druckit mousserande, sett otroligt maffiga fyrverkerier, folkfest, musikanter, underbart hotell listan kan göras lång på allt positivt med denna resa. Jag blev väldigt positivt överraskad av den underbara staden Riga. Som ni kanske förstår har vi haft det helt underbart där i fem dagar. Kan varmt rekommendera den staden, en resa där man får mycket för pengarna. Vi åkte med Silja Line och dom hade något paketpris med hotellet Clarion Valdemars. Åk och se den vackra staden. 

hur som helst igår var jag på halkbanan i Söderhamn, det gick så bra. En 4 av en 5 fick jag : ). Nu är det inte alls långt kvar tills jag har körkortet i min hand, jippie. 

idag blir det nästan en heldag med mormor och morfar. Jag ska även på massage för min onda rygg idag, jag hoppas innerligt att han kan rätta till det som gör så ont. 

imorgon väntas klipp och färg hos syrran och jag, sen stoppar jag in mamma i bilen och jag kör mot Falun. Längtar så mycket till lägenheten och min älskade Olle. 

på lördag blir det kräftskiva, ska bli så gott och framförallt roligt att träffa alla fillurar som är där : ).





första, andra... hokus pokus så var det den tionde dagen

Dagarna går och det blev ett långt uppehåll med bloggen, med det har sina anledningar...

Ljusdals dagarna har varit toppen. Jag är så gott som klar med körningen nu på trafikskolan bara några ynka lektioner kvar sen är det dags för teori prov och körning med vägverket. Jag är så lycklig att det har gått så fort, att jag har lärt mig så mycket på bara några få dagar. Jag berättar inte vilka dagar teori provet och körningen ägerrum, men jag kan ge er en ledtråd att det är väntetid i dessa tider, alla verkar vilja ta körkort vid den här tiden. 

Det har även hunnits med tjej-middag hos Victoria som var så mysig. 
Middag ute i kvällssolen med familjen.
Sjungande för min älskade pappi som fyllt 50 år.
En tur till Näsviken, hälsade på några godingar där och hämtat några fin nattduksbord.
Lunch hos älskade momme och moffar.
Födelsedagsmiddag på Gk:s.
Tjej-mys hos Sanna med ost, kex, frukt, choklad och några koppar te.
Tårtkalas för Rolf som fyllt år.

Ser ut som att jag bara har tryckt i mig massa gott : ). 

Ha en fin dag!


Min Andra Dag I Ljusdal

Jag har överlevt en till dag i trafiken, min körskolelärare sa till och med att hon tyckte att körningen gick som en dans : ). Har suttit här framför min vita MacBook i sex timmar i sträck och har pluggat teori, jag är fylld med information
Nu ska jag krypa ner under täcket, sov så gott mina vänner. 

Min Första dag i Ljusdal

Sitter just nu hemma i Hälsingland, jag och mamma har precis kommit hem från stugan där vi har övningskört och fikat blåbär och hallon med mormor och morfar. Har även övningskört på trafikskolan idag med gulliga Elin. Jag har övat på min körställning, starta - stannande, krypkörning - styrning, uppväxling - bromsning - nedväxling. Har även kört vid trafikljusen och parkerat mellan två bilar. Jag är väldigt stolt måste jag säga, hunnit med så mycket på en enda dag. 

Längtar redan efter han som är så vacker och som jag älskar.
Jag hade en fantastisk kväll igår tillsammans med den jag gillar mest, picknick längst uppe vid hoppbacken utsikt utöver hela Falun. Vi skålade med bubbel för vår kärlek. 

Jag är förälskad i dig Olle!

Olle & Therese 9/8-08


Idag är det 1 år sedan Olle och jag var på havet och Olle gick ner på knä och friade, vilket fantastiskt minne. Tack älskling för att du är den du är, den bästa. 

Vi firar med frasvåffllor på Thunströms Trädgårdcafé, picknick, bubbel, tända ljus och kärlek i det gröna. 

Gårdagen var en mysig- och händelserik dag, vi cyklade till Sundborn på våra gamla cyklar, vi åt glass, solade, badade och hade picknick i det gröna. Det blev mer än två mil på de gamla cyklarna, vi har ont i stjärten idag kan vi lova : ). 


Fredagsmys



Igår var det fredagsmys. Vi såg filmen Mammut som var en riktigt höjdare i mina- och i Olles ögon. Vi åt stans godaste italienska pizza från Hammars, det var mozzarellaost, tomatsås, tigerräkor, parmaskinka, kronärtskocka, kapris, färska tomater, ruccola, riven parmesanost och olivolja, om ni är eller bor i Falun så måste ni prova deras pizzor. Till efterrätt blev det New York Super Fudge Chunk från Ben & Jerry´s glass, supergod. 

Idag ska vi ta med oss lite gott i cykelkorgen och cykla iväg till ett mysigt ställe utanför Falun. 


Jag Gillar Sådana Här Kvällar


Jag, Marlene, Sofia och Cathrine åt den otroligt goda päron- och fetaostpajen med parmaskinka samt fetaostcreme, ett gott bröd med getost och vitt vin i glasen på Marlenes balkong ikväll. Sen åt vi vaniljglass med färska blåbär även Anders och Olle gjorde oss sällskap. Ikväll har det varit glädje, vänskap, pratade strunt blandat med allvar, det är skönt att ha en kväll då och då med sina vänner, man behöver det. 

Nu är klockan mycket och jag ska lägga mitt huvud på min huvudkudde.  

Sommaren Med Göran

Ikväll har jag och min älskade myst i biomörkret med popcorn, naturgodis, coca-cola och skrattat så att vi har fått ont i magen. Vilken härlig film, gå och se den

Nu ska jag krypa ner i nybäddade sängkläder och göra världens finaste människa sällskap, sov så gott.

21 årsdagen

Tavlan från Flowerbeach är en av mina fina födelsedagspresenter

I fredags var det ingen vanlig dag, för det var min 21 årsdag. Dagen började med presentöppning, jordgubbar & Champagne. Fick självfallet en otroligt god tårta, chokladtårta med hallon. På kvällen firades min dag med Mamma, Olle, Storebror & Carolin på en Italiensk restaurang. 
Tack för en fin dag!

För er som är nyfikna på vad jag fick för födelsedagspresenter i fredags.

Intensivkurs till körkortet på Ljusdals Trafikskola
Pengar
Ljuslykta
Strumpor
Kryddhylla 
Bakskål i keramik från Gerbera
Slickepott från Anders Petter
Ansiktsbehandling på aqua room i 90 minuter
Camilla Läckbergs bok Olycksfågeln
Sofia Karlssons skiva Söder om Kärleken
Schampo & Balsam från Tigi Bed Head Dumb Blonde 
Tavla som det står Tro Hopp Kärlek från Flowerbeach
Sten som det står min ängel
Vår kokbok
Sängkläder från Newport
Champagne

Tusen tack för alla fina presenter.
Vill även tacka för alla varma sms- och telefongratulationer. 

Alltid Dig Nära


Vinden har tystnat och sången med den
sången över havet
orden har sagt så ännu en gång
går solen ner med vår dag

Låt mig alltid få leva nära
nära ditt hjärta och nära din famn
vår längtan den skall bära
oss över de svåraste haven i land
kom låt oss vandra ut
i en kärlek som aldrig tar slut

stormen har ebbat och ljuset är tänt
i vårt hus här i staden
och ingen vet utom vi vad som hänt
när solen går opp över taken

Låt mig alltid få leva nära
nära ditt hjärta och nära din famn
vår längtan den skall bära
oss över de svåraste haven i land
kom låt oss vandra ut
i en kärlek som aldrig tar slut

Låt mig alltid få leva nära
nära ditt hjärta och nära din famn
vår längtan den skall bära
oss över de svåraste haven i land
kom låt oss vandra ut
i en kärlek som aldrig tar slut

kom låt oss vandra ut
i en kärlek som aldrig tar slut


Ljuvliga Semesterdagar


Jordgubbar & champagne till frukost på min 21 årsdag. 

Nu är vi hemma i Dalarna. Vi har haft ljuvliga semesterdagar tillsammans med nära & kära i Uppsala, Stockholm, Sundsvall, Ljusdal och Kalmar. Idag åkte vi hem från Småland, alltid lika ledsamt när man ska åka, men det är skönt att vara hemma igen efter två veckor på vift. 

Vi har haft det så mysigt dessa dagar.

Pappa, Farmor & Farfar, Grillunch, Trädgård, Vänner, Kladdkaka med varma hallon, ett glas vitt, Road trip, Mamma & Olle, Söderköping, Glass, Kalmar, Tobias, Carolin & Myran, Min Födelsedag, Jordgubbar & Champagne till frukost, Tårta, Presenter, Båttur, Italienskt, Öland, Filippa K, Mysmiddag på balkongen, Solat på bryggan, Träffat Linda, Uteservering, Fotboll & Dalarna. 



RSS 2.0