0902028- Lördag

Marängsviss

Kvällens dessert marängsviss.

 

Vilken bra, fast otäck film vi tittade på igår på bion, tur att jag hade en stor famn att krypa tätt intill. Längtar redan tills tvåan kommer. Rekommenderar verkligen att se filmen Män Som Hatar Kvinnor.

Idag tog vi en ordentlig sovmorgon och sen städade vi lägenheten. Har även hunnit med en fika på stan, handlat kvällens middag och bandy tittande på teven. Kvällen kommer spenderas i soffan framför schlagern och till blir det god mat. 

Vilken fantastisk fin dag det har varit idag, solen har skinit och några plusgrader, våren närmar sig.   

Imorgon blir det en tidig morgon för min älskade som åker söderut med laget för att spela match mot Gripen. Själv tänkte jag njuta av sovmorgon och sedan fixa och dona innan "bandyfruarna" kommer hit på en bit paj medan vi följer bandymatchen på datorn, mys. 

Önskar dig en fantastisk lördag

Äntligen helg

Ikväll blir det  Män Som Hatar Kvinnor på bio med min älskade. 

Äntligen helg och fredagsmys. Strax ska jag tappa upp ett bad, tända doftljus och njuta av ett gals rött i det varma badet innan det är dags för att laga kvällens goda middag som blir fajitas.
Sedan vidare till bion där det blir godis och läsk som får bli fradagens efterrätt. 

Gårdagen var så trevlig och lyckad. Almén den urgulliga mannen bjöd sitt företag och "bandyfruarna" på middag och dryck i buffétältet på Lugnet. Sedan väntade en spännande bandymatch som blev så lyckad, 4-3 till Falu BS mot Tillberga. Det var även 1011 stycken på matchen igår och även det var lyckat att de kom så många. Hoppet lever kvar om att ta sig upp till Elitserien. 

Ha en underbar fredag


Späckat schema




Ett liknade halsband fick mamma av mig och Olle i födelsedagspresent


I måndags var jag, Cathrine, Ida, Anna-Lena och Sofia bjudna på tvårätters hos Marlene, mycket gott och trevligt.

Igår var det ännu en tjejkväll fast hos Anna-Lena, det bjöds även på tvårätters denna kväll, lika trevligt och gott som kvällen innan. Följde även matchen mellan Haparanda/Tornio - Falu BS som tyvärr Falu BS förlorade med 2-0. Det är bara att ta nya tag, en ny match väntar imorgon mot Tillberga.


Äntligen har min älskade Olle kommit hem, han ser en aning annorlunda ut med sina stygn på läppen, men är lika fin som alltid ändå. Så lycklig att äntligen få vara i hans närhet. Det blir även denna kväll tvårätters och en massa mys.


Vill passa på att gratulera min älskade mamma som fyller år idag. I helgen när jag var hemma i Ljusdal gav jag en födelsedagspresent  till henne som jag inte träffar henne idag. Hon fick ett jätte fint hjärthalsband som det står Kärlek i, kommer från Linda Eriksson, här är Lindas blogghttp://dreamsofpearls.blogspot.com/ Otroligt fina smycken och snabb leverans.


Önskar dig en fin kväll.


Helgen som varit

Glada bandymasar som har idag tagit sig till kval!

Spenderar min helg i Ljusdal. Direkt efter jobbet i fredags åkte jag, Marlene och Olympe mot Hälsingland. När jag väl var hemma väntade en spamiddag som var så god. Lördagen började med en tur på staden med mamma innan det var dags för att göra sig fin i håret på Syrran & jag, känns så mycket fräschare när man färgat utävxten. När jag var klar hos frissan så tänkte jag ringa till mamma och höra vart hon höll hus, självklart var min mobiltelefon utan kräm. Jag tittade mig runt omkring om jag skulle se mammas bil, men icke. Jag bestämde mig att gå till mormor och morfar som inte bor allt för långt bort. När jag väl var framme och ringde på dörren så visade det sig att dem var inte hemma. Bestämde mig för att traska vidare till villan i Nore, när jag kommer hem är det ingen hemma i villan heller. Kallt var det också. Sätter mig på bron och väntar och väntar och väntar, efter en halvtimme kommer mamma och Rolf. Hungrig, kall och kissnödig är jag när jag kommer in i huset. Tryckte på datorn för att se vad det stod i matchen mellan Kalix - Falu BS, det första jag läser är att Olle har fått en ansiktsskada och att det måsta skrapa isen för det var så mycket blod. Jag blev livrädd. Fick fram att det var munnen och näsan som hade fått en smäll. Efter en liten stund ringer Olle och berättar att vad som hänt. Läppen måsta sys och tandläkarn väntar som framtanden sitter löst. Jag säger bara på med gallret. Vill vara hos min älskade. Matchen vann det inte heller, en tung bandyeftermiddag. På kvällen var det schlageryra och god middag. 

 

Även idag väntade en tuff match för Falu BS mot Haparanda/tornio som även var serieledare. Olle var med från start och gallret var på. Ett bra tag låg Falun under med 3 - 1, men de vände och vann matchen med 3-4, vilket lyckorus. Så glad för deras skull. Nackdelen är att jag inte får träffa Olle förrän på onsdag som de blir kvar och ska spela kval mot Haparanda/torni igen på tisdag. Nu är jag tillbaka i Falun, faktiskt skönt att komma hem, skulle varit bättre om Olle var här men mamma är här hos mig och det är nästan lika bra : ). En natt med mamma och sedan åker hon vidare till Stockholm. Imorgon väntas en mysig kväll med "bandyfruarna". 

Förresten vårt badrum är klart, bilder kommer till veckan.


Pannacotta med passionsfrukt

Kvällens dessert, pannacotta med passionsfrukt.

Ikväll har jag bjudit på Annas recept på pannacotta med passionsfrukt, det var så smarrigt. En ny favorit dessert helt klart.

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 msk vatten
1 1/2 tsk gelatinpulver 
3 dl vispgrädde 
2 dl mjölk 
4 msk socker 
1 tsk vaniljsocker 
Passionsfrukt

Gör så här:
Lägg gelatinpulver i kallt vatten och rör ihop, sedan låt stå cirka fem minuter. Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. Koka upp under omrörning. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt gelatinblandningen. Låt blandningen svalna tills den tjocknat något. Rör sedan om och häll upp i sex små glas, ställ in i kylen tills massan har stelnat, 3 - 4 timmar. Det går utmärkt att förbereda pannacottan en dag i förväg. 

Garnera med passionsfrukt på toppen.

Haft en jätte trevlig kväll med våra kära grannar Stefan & Cathrine. Till varmrätt bjöd vi på färsk pasta med vitlöksmak, grillad kyckling, creme fraich med smak av soltorkadetomater och basilika, soltorkadetomater, vitlök, rödlök, färsk basilika, pinjenötter och parmesanost på toppen, smaskens och enkelt. Till efterrätt blev det som sagt pannacotta med passionsfrukt. 

Hoppas ni haft en lika mysig onsdagkväll som oss.






En Hektisk och Lyckad Tisdag


Grattis till käresta Carolin som fixade körkortet igår, så glad för din skull.
Gårdagen var verkligen jätte hektisk och lyckad. Direkt efter jobbet sprang jag till Hår & Naglar där Cilla skulle göra mannikyr på mig, tusen tack för att du tog dig tiden och göra mina naglar fina igen, alltid supernöjd. Sedan vidare till ICA för att handla ingredienser till kvällens dessert. Fort hem för att värma maten och stoppa i sig innan det var dags för att gå på födelsedagskalas till grannarna Stefan och Cathrine, Stefan fyllde nämligen 26 år igår. Mycket god prinsesstårta blev vi bjudna på. Sedan fort hem för att göra pannacotan som vi ska bjuda på ikväll då Cathrine och Stefan kommer hit på tvårätters. Klockan 22.00 var jag slut som artist och gick till sängs. Hoppas ni får en underbar
lill-lördag ♡

Alla hjärtans helg ♡


Helgen har varit så mysig med nära och kära, jag är så glad i hjärtat och själen av att jag har sådan vackra människor omkring mig. Solen har skinit och härliga promenader har tagits i det fantastiska vädret. En lyckad bandymatch har jag varit på som Falu BS vann mot Ljusdal BK med 11-4. Det har varit schlageryra och njutits av fyrarätters. Träffat många som är mig varmt om hjärtat, himmel vad jag älskar er. Jag har fått fina alla hjärtans dag presenter, pajform, blå/vit randig tröja, Leilas bakbok a piece of cake, duk, choklad, pengar och ett hjärthalsband, tack för alla urgulliga presenter mina nära och kära, men framförallt för den kärlek ni ger mig. Jag älskar att ha mina nära och kära omkring mig. Imorgon får jag komma till underbara Cilla som ska göra mina naglar vackra igen, som jag har längtat efter den änglalika människan. Ha en trevlig kväll alla gulliga läsare. Många kärlekskramar.

Grattis Carolin ♡


Idag klarade min älskade svägerska Carolin teoriprovet till körkortet, ett sort grattis till dig vännen.
Jag ska också ta tag i körkortet, mitt mål är att  ta körkort detta år. Ikväll har jag varit så trött, har hunnit med en tupplur på 1 timme, men känner att jag behöver gå och lägga mig i sängen alldeles snart. Imorgon kommer min älskade mamma till Falun och hämtar upp oss och sen vidare till Ljusdal. Perfekt att mamma just denna fredag är i Gävle och jobbar. Längtar tills jag får komma hem till villan på zätavägen. Bestemor och bestefar kommer på lördag till Ljusdal för att titta på bandymatchen mellan Ljusdal - Falu BS och sedan ska de stanna kvar i Ljusdal och mysa med min familj, ska bli så trevligt. Fira alla hjärtans dag med dem ska bli helt underbart.


Mera Savon de Marseille



Efter jobbet mötte jag upp min älskade på stan. Blev ett besök till Twilfit, köpte pumpflaskan med bodylotion doften Oliv Lavendel från Savon de Marseille som ska få sin plats bredvid tvålpumpen från samma märke och doft i det nya badrummet, när det väl är klart.. Nu har vi inte ens en toalett så vi får göra våra behov i garaget där det finns en toalett, oj oj oj detta är ingen dans på rosor, längtar något så otroligt mycket tills det är klart. Har tagit plats i den underbara soffan nu för att se fotbollsmatchen mellan Österrike - Sverige
Godnatt min kära läsare ♡

Nu har den äntligen kommit..


Idag kom vår efterlängtade soffa, som vi har längtat. Den heter Monza och kommer ifrån MIO. Vi är otroligt nöjda med den ljusgråa färgen, komforten och storleken, den är perfekt. Bordet som kommer från min mormor och morfar passar ypperligt till den ljusa soffan dessutom. Nu har jag tänt lite ljus, krypit ner i den fantastiska soffan, ska dricka en kopp rött te och se The City. 
Kramar ♡

090209- Uppsala trippen

Underbara Melissa Horn - Långa nätter
  
Nu är vi tillbaka i Dalarna. Vilken fantastisk fin vinterdag det har varit här idag, hade velat varit ute i friska luften och njutit av solen i mitt ansikte.  Vi har haft en skön och lugn helg i Uppsala. Det var längesen vi träffade Erik och Annie, alltid så mysigt att få umgås med dem. När vi kom fram till Uppsala dumpade vi väskorna på stationen och sedan en promenad mot staden där vi strosade runt i butikerna innan vi gick till hotell Clarion för en helt fantastisk brunch med Erik och Annie, allt var så fantastiskt, miljön, sällskapet och maten. Blev väldigt skön shopping. Lite påsar blev det från, Village, Myrra, Kicks, The body shop och g-star. 

Sen tog vi en promenad hem till Erik & Annies lägenhet där vi satte oss i soffan och började läsa en varsin tidning medan vi åt mörkchoklad, mys. Sen vidare till Saffran Polo för en otroligt god middag, lammspett med tzatziki. Efter den goda maten tog vi en lång promenad till Niklas och Sara, välbehövligt med lite motion efter all mat. Hemma hos Niklas och Sara i den mysig lägheten smuttade vi lite på vin och hade allmänt trevligt med vännerna. Blev en riktig lyckad dag.

Igår var Erik och Annie på lägenhetsvisning och då passade jag och Olle på att ta en fika på mysiga café 018, det blev grillade foccacia och till efterrätt latte med chokladboll, mums. Sen var det dags för en bra bandymatch på studenternas. Blev en åktur med Stefan hem till Dalarna efter matchen. 

Idag blev vår soffa såld till en kille i Sundsvall som gick fotbollsgymnasiet där, den får komma hem till Sundsvall igen då blir den nog väldigt glad. Så nu är vi sofflös tills imorgon vid lunch, då kommer vi efterlängtade stora ljusa soffa hem till oss. Har även hunnit med middag på Lugnet med bandylaget samt respektive, mysigt. Efterrätten blev hemma i vår lya, turkisk yoghurt, färska jordgubbar och riven vit blockchoklad, lite inspiration från Katta. Superduper gott. 
Nu är det sängen här näst. 
Kramar



Underbara fredagen ♡


Dessa vackra ranunkler vill jag ge mina läsare
Hoppas du mår bra. Har precis kommit hem. Vilket vinterväder det är idag, men har ni märkt att vi går mot ljusare tider? Då var det den underbara fredagen igen, har haft en skön och lugn dag på jobbet, precis som det ska vara en fredag. Har längtat som otroligt mycket till denna helg och nu är den äntligen här. Slutar alltid en timme tidigare än vanligt på fredagar, himla skönt. Man hinner med en hel del på den där timmen, idag har jag hunnit med en soldusch hos Birgittas hudvård som har flyttat till nya fina lokaler och lite shopping från Make Up Store som öppnade här i Falun igår. 

Ikväll blir det en lugn och mysig hemmakväll framför teven i den "gamla soffan" som den nya inte har kommit ännu. Imorgon ska vi upp med tuppen och åka tåg till Uppsala för att mysa med Uppsalaborna. Ska även hinna med en sväng på stan i vackra Uppsala har jag tänkt. Åh vad jag längtar till morgondagen. 

Tack till er alla som lämnade spår efter sig i förra inlägget även om det var en bråkdel av dem som läser.. Har ca 50-60 unika läsare varje dag och fick 18 kommentarer. Alltid trevligt att läsa kommentarerna ni skriver. Vill tacka ännu en gång till mina trogna läsare, även du som inte skriver en kommentar.. 

Varma kramar och glädje till er

090205- ?

Har en hel del besöker här på bloggen, så nu vill jag veta, vem är Du som läser min blogg?!

090204- Made in Sweden


Riktigt duktig Janet från tv-programmet Made in Sweden, gillar hennes underbara röst. 
Efter en lång dag på jobbet blev det ett besök till Byxshopen med min älskade, blev inget shoppade för min del men däremot fyndade Olle en Lyle & Scott mössa. Rensat i kyl & frys och fått ihop en middag, bakat en morotskaka,  
tvättat och kollat på Made in Sweden. Det blir Uppsala till helgen och känner att jag behöver lite färg inför trippen och har därför bokat in en soldusch på fredag efter jobbet, ska bli så härligt att få lite färg. Nu väntar sängen.

Önskar dig en fin natt!
♡ 

090203- Varvar ner

Whitney and Jay
Är så trött att jag vet inte vad. Har varit en sådan hektisk dag på jobbet, varvar ner med ett The City avsnitt och en kopp te i min rosa jumbo kopp från Bruka Design. Längtar så mycket tills min älskade Olle kommer hem, jag behöver många varma kramar. Kryper nog ner i den stora ljusa sängen tidigt ikväll. Ser så mycket fram emot den kommande helgen då en eventuellt en resa till Uppsala blir av för att hälsa på Erik och Annie, saknar dom så. 
Önskar er alla en jättefin kväll
Kram Therese

090202- Min älskade bror på teven


Min älskade bror och fasters älskade Knoppen.
Hoppas ni haft en riktigt bra måndag. Efter arbetsdagen så skyndade jag mig hem för slå på kanal TV4 sport där de visade min älskade bror på teven. Första gången jag såg min bror i Kalmar tröjan, alltid lika roligt att se honom på teven vilken tröja han än spelar i. Har varit så trött ikväll, har inte gjort många knop mer än att laga middag och fixat mina naglar. Det såg ut som jag inte hade gjort mannikyr på evigheter, det är bara två veckor sedan. Ska aldrig mer gå till den där tjejen igen, bedrövligt är ordet. Nu ser det iaf okej ut efter jag filat och oljat ett bra tag. 
Kram Therese

090201- Välkommen februari


Började dagen med att tvätta tre maskiner. Sedan ett besök till Lugnet för att titta på bandy och även denna match blev det ett målkalas, 10-3. Älskade Olle gjorde 1 mål och 1 assist. Nu efter vi fikat krämbulle och kaffe är det dags för mig att stryka den rena tvätten, vika och lägga in kläderna i garderoben. Ska införskaffa mig strykvatten så blir det lite roligare att stryka. Det blev inget besök till bion igår, blev istället ett besök till grannarna Ida och Jocke där vi hejade fram Team Hanna till en seger. Önskar dig en mysig kväll. 

RSS 2.0