äppelkanelmuffins med crumble a la Leila

Bjuder min älskade sambo på underbart goda äppelkanelmuffins med crumble och nybryggt kaffe i den fina jumbo koppen från Bruka Design. Det doftar jättegott i hela lägenheten!

Idag har jag gjort egna äppelkanelmuffins med crumble. Äppelkanelmuffins med crumble är verkligen sagolikt gott och busenkelt att göra själv. Gott och enkelt, det gillar jag!

Så här gör man!
MUFFINSSMET
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

FYLLNING
3 äpplen
2 msk smör
3 msk strösocker
2 msk malen kanel

CRUMBLE
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda äpplena med smeten och fyll formarna. Lämna några äppelklyftor till garnering.

Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite crumble på toppen och garnera med en äppelklyfta i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. 


Önskar er en riktigt fin vecka!

Kram Therese

Kommentarer
Postat av: victoria

inte m¨ånga dagar kvar tills det kommer ske :) PUSS

2009-07-12 @ 23:26:09
URL: http://victoriaerhardsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0