äppelkanelmuffins med crumble a la Leila
Bjuder min älskade sambo på underbart goda äppelkanelmuffins med crumble och nybryggt kaffe i den fina jumbo koppen från Bruka Design. Det doftar jättegott i hela lägenheten!
Så här gör man!
MUFFINSSMET
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
FYLLNING
3 äpplen
2 msk smör
3 msk strösocker
2 msk malen kanel
CRUMBLE
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Kärna ur och skär äpplen i klyftor. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel. Låt svalna. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda äpplena med smeten och fyll formarna. Lämna några äppelklyftor till garnering.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite crumble på toppen och garnera med en äppelklyfta i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Önskar er en riktigt fin vecka!
Kram Therese
Kommentarer
Postat av: victoria
inte m¨ånga dagar kvar tills det kommer ske :) PUSS
Trackback