Blåbärsbullar

Blåbärsbullarna blev lyckade och väldigt stora. Detta recept tycker jag att ni absolut ska testa.
Blir inge spinning för mig på Må Bättre idag, har dunder mensvärk, inte ens ipren vill lindra smärtan i magen. Kanske blir en kvällspromenad istället.
Blåbärsbullarna
1 sats vetedeg med kardemumma
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
2 msk malen kanel
2, 5 dl färska bär eller frysta. Blåbär från hälsingeskogen. (Tack morfar)
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
1 ägg till pensling
1 näve mandelspån
1. Gör vetedegen.
2. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning.
3. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, ca 1 cm tjock.
4. Bred hälften över smörkrämen.
5. Blanda bären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
6. Strö hälften av bären över degen och rulla ihop till en rulle.
7. Skiva rullen i 3 cm tjocka skivor. Gör en rulle till.
8. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
9. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
11. Grädda bullarna gyllene långt ner i ugnen i cirka 20 minuter.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: bestemor
Oj vilken mysig vecka du/ni tycks ha haft, med gott fika o god mat o blomuppvaktning inte dåligt, Ni ungdommar är verkligen duktiga på att ta till vara stunden, fortsätt med det,hälsar Eva.
Är det vårsolen som påverkar.
Postat av: Madeleine
Oj inga dåliga bullar men dom ser riktigt mumsiga ut=)
Hoppas att magen blir bättre. Kraam
Trackback